To je to što me zanima!

Ugljena prašina iz Luke Ploče završila u moru, uznemireni kupači slali videa i fotografije

Lučka Kapetanija je izašla na teren gdje je zaključila kako su balastne vode kod broda uredne. Do crnih mrlja na moru je došlo zbog prašenja s obale za rasute terete Luke Ploče, uslijed jakog vjetra
Vidi originalni članak

Jučer je u Neretvanskom kanalu primijećeno veliko onečišćenje mora, odnosno crne mrlje za koje se pretpostavilo da dolaze od ugljena iz Luke Ploče d.d., piše Ploče Online. Oni su od brojnih čitatelja koji su željeli lijep sunčani dan iskoristiti za kupanje dobili videa i fotografije te eko katastrofe. Kasnije se počela širiti i priča kako je jedan od brodova koji prevozi ugljen ispustio balastne vode u kanal, no ta se tvrdnja pokazala neistinitom.

Lučka Kapetanija je, kako doznaje Ploče Online, izašla na teren i tamo je zatekla kako su balastne vode kod broda uredne, te da se ipak radi o prašenju s obale za rasute terete Luke Ploče. Zbog jakog vjetra je prašina s obale završila na morskoj površini. 

O zatečenom stanju Lučka je kapetanija kontaktirala Luku Ploče kako bi se uvjerili da se u suzbijanju prašenja koriste svi resursi koji bi trebali spriječiti prašenje.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • barba1 23.07.2023.

    E sad firmi naplatit masnu kaznu pa će se brinut za svoj odpad.

Komentiraj...
Vidi sve komentare