To je to što me zanima!

Ugostitelji zbog nepušenja imaju gubitak od 50 posto

Ugostitelji u kopnenom dijelu zemlje imaju od 50 do 60 posto manji promet nego prošle godine. Zabrana pušenja bacila ih je u debeli minus
Vidi originalni članak

Ugostitelji u kopnenom dijelu Hrvatske bilježe pad prometa od 50 do 60 posto u odnosu na prošlu godinu, javlja Večernji. Pali su posjeti i prodaja, a konobari ostaju bez posla. Sve je to započelo zabranom pušenja, rekao je Miroslav Folnegović Kulec, predsjednik Udruge hrvatskih restoratera. On smatra da bi o učincima pojedinih zakona na gospodarstvo trebali razgovarati s nadležnima u Ministarstvu gospodarstva i Ministarstvu turizma.
- Mi ne možemo prijetiti kombajnima, a prekid posla ionako nam se događa! Stojimo i plaćamo sve namete kao da nas netko tjera plaćati reket - rekao je Folnegović.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • annette 25.08.2009.

    da, a kako bi vratili dio izgubljenog prihoda odmah su digli cijene bar dvadeset posto. moje društvo i ja ne pušimo, i baš smo čekali zakon da možemo malo više izlaziti, ali 15 kuna, čak i više, za običnu šalicu čaja, ostale, još više, za sok, za kavu kao da je u zlatnoj šalici, da i ne spominjem, brzo su nas odbile.

  • 25sat 25.08.2009.

    bonjaa, tako je, ugostiteljima i trgovcima nikad dovoljno prometa! dozvolili im rad nedjeljom, a oni udaraju i svetkom i petkom

  • bonjaa 25.08.2009.

    koje gluposti!Kafići su puni svaki dan

Komentiraj...
Vidi sve komentare