To je to što me zanima!

Ugradili joj titan: Od škrgutanja zubima zaglavila joj se čeljust

Vlasnica sendvič-bara bila je pod strašnim stresom nakon što joj je propao posao. Škrgutala je zubima u snu. Dobila je mišićnu distoniju. Mjesecima nije mogla jesti
Vidi originalni članak

Britanka Toni Lovell-Clarke (50) iz Nottinghama toliko je škrgutala zubima u snu da nije više mogla otvoriti usta. Liječnici su joj dio čeljusti morali zamijeniti implantantima od titana kako bi mogla jesti i govoriti, piše Daily Mail

Uzrok stres, mjesecima nije mogla jesti, piti i govoriti

Zbog recesije su joj propala oba sendvič-bara zbog čega je bila pod stresom. Prvo je samo povremeno škrgutala zubima, ali s vremenom je dobila mišićnu distoniju, neurološki poremećaj pokreta u kojem mišićne kontrakcije uzrokuju kružne i ponavljajuće pokrete. Zaglavila joj se čeljust. Mjesecima nije mogla jesti, piti, govoriti. 

U čeljust joj ugradili titan vrijedan 144.000 kuna

Zahvaljujući rijetkoj operaciji, dobila je dio nove čeljusti od titana vrijedan 16.000 funti (oko 144.000 kuna). Međutim, i nova čeljust joj se dislocirala. Naredna četiri tjedna opet nije mogla otvoriti usta jer su čeljust spojili žicom dok ne prestanu kontrakcije.

'Bilo je strašno!'

Beskrajno je zahvalna kirurgu Andrewu Sidebottomu.

- Bila  je to jedna od najgorih stvari koje sam doživjela u životu. Bilo je strašno! Nisam mogla jesti ni piti. Ispričala sam svoju priču jer želim pokazati koliko sam zahvalna Andrewu - rekla je. 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • ojdimidojdimi 20.12.2013.

    čista bravarija

  • marijaterezija2 20.12.2013.

    grozno. ćoliko stresa mi doživimo

  • Lina39 19.12.2013.

    Ovo nije bilo ni potrebno "uvaliti"nam jer me uopće ne zanima. Isplačeš se ,izvičeš,opsuješ i gotovo sa stresom !

Komentiraj...
Vidi sve komentare