To je to što me zanima!

Ugrožen posao? Brodosplit će ostati bez 80 mil. kn od države

Brodosplit će umjesto 480 milijuna kuna dobiti 400 milijuna kuna namijenjenih restrukturiranju škvera. Time bi se prekršio dio ugovora o kupoprodaji Brodosplita
Vidi originalni članak

Ministarstvo financija je ovog tjedna najavilo smanjivanje subvencija za domaću brodogradnju za 2014. godinu u iznosu 195 milijuna kuna

Tako će Brodosplit umjesto 480 dobiti 400 milijuna kuna namijenjenih restrukturiranju škvera. Time bi se prekršio dio ugovora o kupoprodaji Brodosplita koji je Vlada lani sklopila s DIV grupom Tomislava Debeljaka, a moglo bi i ugroziti poslovanje splitskog brodogradilišta. 

-  Brodosplit nema nikakvu službenu informaciju o mogućoj promjeni obveze doprinosa restrukturiranju koje proizlaze iz Ugovora o prodaji i prijenosu dionica Brodograđevne Industrije Split d.d. Iz medija smo saznali za prijedlog smanjenja ukupnog iznosa namijenjenog restrukturiranju brodogradilišta u Hrvatskoj, no ne i moguću raspodjelu, pa vam ne možemo dati komentar. Mi se pridržavamo Ugovora i sve svoje obveze izvršavamo - poručili su iz Brodosplita.

Ako dođe do smanjivanja subvencija, poručuju iz Uprave, mogao bi se ugroziti dogovoreni proces restrukturiranja, rokovi za njegovo prevođenje, a napose i sam Škver. Inače, država je  od ožujka 2013. godine otkad je Brodosplit privatiziran, za restrukturiranje izdvojila do 370 milijuna kuna.

- Restrukturiranje je složen proces koji se mora provesti u točno određenom vremenu. Mijenjanje preduvjeta može utjecati na uspješnost provođenja i dostizanja konačne održivosti poduzeća što je jedan od bitnih uvjeta kako bi isto bilo ocijenjeno uspješnim. U suprotnom Europska komisija može narediti povrat svih potpora koje je dala od 01. 03. 2006. godine što je 6,5 milijardi kuna i znači likvidaciju brodogradilišta - poručili su iz Uprave.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • optimist-pesimist 14.03.2014.

    Gđa. Ožbolt pa nije za vjerovati?! evo još jedne Hrvatske blmaže....

  • sukaj 12.03.2014.

    potrebno je dati crkvi, njima treba!

  • POTPEC 11.03.2014.

    A koji ste vi to posa ugovorili da sami sebi bar malo olakšate restrukturiranje. Kupili ste škver samo kako bi ga pokopali i zaradili na zemljištu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare