To je to što me zanima!

'Ugrozio je živote ljudi, što ako vandalu zatrebaju te lampe?'

Nepoznati vandal uništio je rasvjetu za noćno slijetanje helikoptera na otoku Hvaru. Razbio je konzolu upravljačkog sustava i ukrao bateriju. Šteta je golema...
Vidi originalni članak

Dok ne stigne nova oprema, pokušat ćemo se snaći s prijenosnim reflektorima. Ma palit ćemo i vatru oko helidroma ako treba, samo da helikopter može sletjeti, rekao nam je u srijedu hvarski gradonačelnik Rikardo Novak.

Na stranicama grada objavili su kako se nepoznati vandal doslovno iživljavao na opremi koja isključivo služi za hitne medicinske letove i ugrozio živote pacijenata. Iz nepoznatog razloga uništio je signalne LED reflektore, konzolu upravljačkog sustava, iščupao elektroinstalacije i ukrao bateriju za solarno napajanje. U noći na utorak na takav je helidrom sletio vojni helikopter te, nasreću, zbog njegovih vještina i prisebnosti, uspio pokupiti pacijenta. Ipak, zbog oštećenog sustava otoku prijeti mogućnost da se obustave medicinski letovi. Sve istražuje policija.

- I prije su razbijali lampe, ali smo ih popravili. Što ako vandalu zatrebaju? Ili njegovoj djeci - pita se Novak. Ne znaju koliko će dugo morati čekati dijelove, a šteta može narasti do 100.000 kn.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • moj škoj 31.10.2019.

    Žalosno! Baš ko šta je Stjepan V. komentirao, vjerovatno je doša samo po solarni akumulator, koji košta plafon 7.000kn. a, bespotrebnu štetu od 100.000kn. iz samo počinitelju poznatih razloga, koja je za svaku osudu, pogotovo na tako bitnom mjestu! U svakom slučaju ili robija ili psihijatrijska ustanova, za koju je već dokaza da je potpuno zreo, zbog svega šta je učinio! Doveo je ljude u opasnost i to ljude koji Hitno trebaju medicinsku pomoć, a i pilote, kao i samo medicinsko osoblje !!! Ovakve stvari se nažalost, samo događaju kod nas, a često i prođu lišo..

  • najiram 10 31.10.2019.

    treba jasno reći tko su ti poćinitelji...naćin izvođenja akcije i razlo su jasni ....partizanska diverzija na važne objekte za normalno funkcioniranje države...pojaljuju se po cijeloj hrvatskoj...paljenje šuma automobila kafiča kuča dizanja u zrak bankomata...sve organizirano u glavama partizanskih šefova...po novo to su teroristi....uglavnom im je cilj izazvati pomutnju strah i histeriju...među hrvatski življem...

  • 31.10.2019.

    Bitno da su postavili milion kamera po cestama, nek jednu skinu i tu je postave.

Komentiraj...
Vidi sve komentare