Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

'Ugrozio je živote ljudi, što ako vandalu zatrebaju te lampe?'

Nepoznati vandal uništio je rasvjetu za noćno slijetanje helikoptera na otoku Hvaru. Razbio je konzolu upravljačkog sustava i ukrao bateriju. Šteta je golema...

Foto: Grad Hvar
20 komentara

Dok ne stigne nova oprema, pokušat ćemo se snaći s prijenosnim reflektorima. Ma palit ćemo i vatru oko helidroma ako treba, samo da helikopter može sletjeti, rekao nam je u srijedu hvarski gradonačelnik Rikardo Novak.

Na stranicama grada objavili su kako se nepoznati vandal doslovno iživljavao na opremi koja isključivo služi za hitne medicinske letove i ugrozio živote pacijenata. Iz nepoznatog razloga uništio je signalne LED reflektore, konzolu upravljačkog sustava, iščupao elektroinstalacije i ukrao bateriju za solarno napajanje. U noći na utorak na takav je helidrom sletio vojni helikopter te, nasreću, zbog njegovih vještina i prisebnosti, uspio pokupiti pacijenta. Ipak, zbog oštećenog sustava otoku prijeti mogućnost da se obustave medicinski letovi. Sve istražuje policija.

Foto: Grad Hvar

- I prije su razbijali lampe, ali smo ih popravili. Što ako vandalu zatrebaju? Ili njegovoj djeci - pita se Novak. Ne znaju koliko će dugo morati čekati dijelove, a šteta može narasti do 100.000 kn.

Možda vas zanima i ovo:
Message