To je to što me zanima!

Uhićen muškarac (50) koji je prije godinu dana zapalio kuću, prijeti mu do pet godina zatvora

Novogradiška policija uhitila muškarca (50) koji je u rujnu 2021. otvorenim plamenom namjerno izazvao je požar na obiteljskoj kući 28-godišnjaka u Cerniku
Vidi originalni članak

Policijski službenici Postaje Nova Gradiška u petak su dovršili kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom koji je prije godinu dana izazvao požar na obiteljskoj kući 28-godinjaka na području općine Cernik, kod Nove Gradiške. Policija ga tereti da je 19.rujna 2021. noću izazvao požar na obiteljskoj kući 28-godišnjaka na području općine Cernik, za vrijeme dok su se u kući nalazili 24-godišnjakinja i djeca u dobi od 2 i 5, a koji su, srećom, neozlijeđeni navrijeme izašli iz kuće. Požar su ugasili pripadnici DVD Cernik.

I ŽUPA SKUPLJA POMOĆ FOTO Obitelj iz Vinkovaca preko noći ostala bez svega: Požar im progutao kuću, zapalilo se ulje

Očevidom inspektora Zaštite od požara utvrđeno je da je do požara došlo 19.rujna 2021. u noći između 22 i 24 sata otvorenim plamenom u blizini ulaznih vrata dnevnog boravka. U požaru u cijelosti je izgorio prostor dnevnog boravka, u ostalim prostorijama djelomično je nagorio namještaj. Višemjesečnim operativnim radom na terenu policajci su prikupili dovoljno saznanja i informacija i u subotu potvrdili sumnju da je 50-godišnjak na navedenoj obiteljskoj kući požar izazvao namjerno.  

GORI U CENTRU POŽEGE Požar počeo na krovu kuće, vatrogasci se bore sa stihijom

Uz kaznenu prijavu osumnjičeni 50-godišnjak, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom predan pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske, a potom Općinskom državnom odvjetništvu na daljnje postupanje. Određen mu je pritvor od mjesec dana, prijeti mu kazna zatvora u trajanju do 5 godina.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Splitski cvit 09.10.2022.

    Jeste li pogriješili trebala bi biti kazna od 5 god. na dalje za namjeran palež nečijeg doma.

Komentiraj...
Vidi sve komentare