To je to što me zanima!

Uhićen sin košarkaške legende zbog sumnje u otmicu i dilanje

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo uhitili su Darija Delibašića, sina legendarnog košarkaša Mirze Delibašića i bivšeg igrača Zadra, zbog sudjelovanja u otmici...
Vidi originalni članak

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo uhitili su Darija Delibašića, sina legendarnog košarkaša Mirze Delibašića i bivšeg igrača Zadra, zbog sudjelovanja u otmici turskog i BiH državljanina, piše Klix.ba.

Mirza Delibašić bio je idol generacije, igrao je za BiH, madridski Real te reprezentaciju Jugoslavije. Njegov sin Dario igrao je za Zadar, ali nije postigao zavidnu karijeru poput oca. Delibašić mlađi zbog istog djela otmice priveden je i tjedan prije, ali je ovoga puta prema nalogu Tužiteljstva Kantona Sarajevo zadržan na kriminalističkoj obradi u MUP-u KS i tijekom subote trebao je biti predan tužitelju na ispitivanje, piše Avaz.

Darija Delibašića dovodi se u vezu s grupom ljudi koji su oteli muškarca 17. travnja u naselju Pejton na Ilidži. Navodno su ga presreli s tri vozila i naoružani automatskim puškama dok je upravljao svojim Golfom VI. Izvukli su ga, ispričao je, iz vozila, svezali i stavili mu fantomku na glavu te ga odvezli na nepoznatu lokaciju, gdje su ga držali cijelu noć, da bi ga sutradan ostavili u jednoj ulici u naselju Otoka.

Naveo je da su mu otmičari skinuli sat, uzeli mobitel i 1000 maraka koje je imao kod sebe, dok su mu uz prijetnju smrću naredili da u kratkom roku prikupi i preda im 500 tisuća eura, od čega 200 tisuća već idući dan. Sve je ispričao roditeljima, a oni su sve prijavili policiji.

Prema istim informacijama, u otmičarskoj skupini bilo je još šest ljudi, a Delibašić je navodno unajmio kuću na Otesu u kojoj je oteti držan i bio je posrednik u ovom kaznenom djelu.

- Idućih dana očekuje se još uhićenja, jer su osobe koje se dovode u vezu s otmicom locirane. Nemaju veze sa 'škaljarskim klanom' niti sa Srbijancima i Crnogorcima. Ovo su domaći kriminalci koji otimaju automobile i onda traže otkup - izjavio je za Avaz njihov izvor iz Tužiteljstva.

Prema pisanju BiH medija, Dario Delibašić našao se i među ljudima Luke Dacića, crnogorskog bossa i takozvanog 'balkanskog kralja kokaina', koji je koordinirao transportom droge i posredovao balkanskim organizacijama koje se bave švercom kokaina. Zadatak im je bio prijevoz droge s Balkana preko Trsta dalje u Italiju i na Zapad.

Dacić je 2009. godine bio optužen i u okviru istrage 'Flash', tijekom čijega je četverogodišnjeg trajanja uhićeno 49 osoba te oduzeto 65 kilograma kokaina i šest kilograma heroina.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • qita 20.05.2019.

    lip ka slika

  • beowulf1 20.05.2019.

    Mirza se okreće u grobu.

  • odb 20.05.2019.

    Haha... i onda kazu da vicevi o bosancima nisu primjereni, a ovi stave fantomku umjesto na svoje glave na glavu otetoga!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare