To je to što me zanima!

Šefa sindikata dr. Ivicu Babića priveli zbog lažnog invaliditeta

Policija pretražuje kuću šefa liječničkog sindikata u potrazi za dokumentima jer sumnjaju da je status ratnog vojnog invalida dobio na temelju lažne dokumentacije
Vidi originalni članak

Ivica Babić, čelnik Hrvatskog liječničkog sindikata uhićen je u četvrtak u Virovitici. 

Dr. Babića uhitili su zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare, doznajemo iz izvora bliskih istrazi. Policajci iz Zagreba, iz Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u četvrtak ujutro pokucali su Babiću na vrata. Slučaj je pokrenulo Državno odvjetništvo u Zagrebu. 

Pretražuju Babićevu kuću u potrazi za dokumentima. Sumnjaju da je status ratnog vojnog invalida dobio temeljem nevjerodostojne dokumentacije.

Babić je u javnosti posljednjih mjeseci poznat zbog vođenja štrajka liječnika. 

Prije dvadesetak dana ga je liječnik i čelni čovjek Nacionalnog foruma Nikica Gabrić prozvao da je "lažni invalid Domovinskog rata". 

Lažirao je nalaze. Ispada da na jedno oko vidi 25 posto, a dobio je od 50 do 60 posto invalidnosti. Pa, kad izgubite cijelo oko, imate samo 33 posto invalidnosti – govorio je tada Gabrić.

U Hrvatskom liječničkom sindikatu zatečeni su Babićevim uhićenjem. Navode da se s njim danas nisu čuli.

Idi na 24sata

Komentari 540

  • penzička 31.01.2014.

    Pitajte samo fizijatre i terapeute u Traumi,koliko se invalida Domovinskog rata,spiz..lo na zagrebačkim ulicama vozeći motore,aute i sl.

  • diego ladonde 31.01.2014.

    Babić je ipak dao dobru ideju za predstojeću turističku sezonu. Napokon imamo pravu reklamu: " Dođte u Rvacku zemlju moralnih nakaza i drumskih razbojnika - ko to more platit".

  • sonny42 31.01.2014.

    Toliko se prašine diglo oko objave registra branitelja i na kraju..ćorak.Kome ta objava zapravo služi..tko je peocesuiran temeljem lažne dokumentacije o invalidnosti ili o pripadnosti HV-u..kome su oduzeta nezakonita sredstva..koliko ja znam..nikome.Pa čemu onda 'blamaža' sa registrom..

Komentiraj...
Vidi sve komentare