To je to što me zanima!

Uhićena četiri muškarca zbog ubojstva novinarke Lyre McKee

Policija Sjeverne Irske uhitila je četiri muškarca u utorak u sklopu istrage o ubojstvu novinarke Lyre McKee. Muškarci od 20, 27, 29 i 52 godine uhićeni su u Londonderryju
Vidi originalni članak

Policija Sjeverne Irske uhitila je četiri muškarca u utorak u sklopu istrage o ubojstvu novinarke Lyre McKee, koje je izazvalo bijes u toj pokrajini gdje je mirovni sporazum iz 1998. zaustavio tri desetljeća sektaškog nasilja.

Muškarci od 20, 27, 29 i 52 godine uhićeni su u Londonderryju zbog terorističkog čina pucnjeve u travnju 2019. godine za koju su preuzeli odgovornost irski militanti koji se protive mirovnom sporazumu „Good Friday“.

STANJE MEDIJSKIH SLOBODA U zadnjem desetljeću ubijeno je i zatvoreno čak 3088 novinara

Nova IRA, jedna od skupina koje se protive mirovnom sporazumu, rekla je da je jedan od članova ustrijelio 29-godišnju novinarku u Londonderryju kad je otvorena vatra u smjeru policije tijekom nemira koje je McKee promatrala.

Njezinu smrt u to vrijeme osudili su i irski katolički nacionalisti i probritanski protestantski sindikalistički političari.

McKee, koju je Sky News imenovao mladom novinarkom godine u 2006. godini, pisala je knjigu o nestanku mladih ljudi tijekom nasilja u Sjevernoj Irskoj koje je uglavnom nestalo sa sporazumom iz 1998. godine. Također je pisala o traumama koje je iskusila odrastajući kao gay osoba u britanskoj pokrajini.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare