To je to što me zanima!

Uhićeni Jakupčić ima plaću 7 tisuća kuna veću od Plenkovića

Predsjednik uprave Hrvatskih šuma kojeg je jutros uhitio Uskok ima neto plaću veću od 29 tisuća kuna te pozamašnu imovinu, a jedan od prvih poteza Jakupčiću je bila smjena upravitelja podružnica HŠ-a...
Vidi originalni članak

Krešimir Jakupčić, predsjednik uprave Hrvatskih šuma koji je jutros uhićen u velikoj akciji USKOK-a, na tu je poziciju postavljen 2017. godine, kao jedan od 50 ključnih HDZ-ovih ljudi kojima je povjereno rukovodstvo u tvrtkama od državnog interesa. On je na tu poziciju došao s pozicije u upravi Zagrebačkih šuma te je zamijenio Krešimira Žagara

Pogledajte video: Uhićena je i Josipa Rimac 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Večernji list neslužbeno doznaje da se tadašnji ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić protivio njegovu ustoličenju te ga je čak nekoliko puta htio i smijeniti, ali nije uspio. 

Inače, kao predsjednik uprave hrvatskih šuma, Jakupčić ima netu plaću od čak 29,297 kuna, što je sedam tisuća kuna više od premijera Andreja Plenkovića te četiri tisuće kuna više od predsjednika Zorana Milanovića

UŽIVO: MUTNI POSLOVI OKO VJETROELEKTRANA Rimac je ispitana u USKOK-u: Terete je za tri kaznena djela

Jedan od njegovih prvih poteza na čelu HŠ-a bila je smjena 13 od 16 upravitelja podružnica Hrvatskih šuma. 

Sudeći prema njegovoj imovinskoj kartici, on ima dva stana u Zagrebu te apartman u Pirovcu vrijedan oko dva milijuna kuna. Uz to ima 300 tisuća kuna ušteđevine, šumu u Kozarevcu i njivu u Maloj Erpenji te dva automobila - Renault Megane id 2011. godine te Volkswagen Passat iz 2014. godine. 

Krunoslav Jakupčić jutros je uhićen zbog zlouporabe položaja i trgovanja utjecajem vezano na investiciju u Vjetroelektranu Krš-Pađene vrijedi 1,8 milijardi kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 97

  • 30.05.2020.

    Za ovakve su se mladi dečki žrtvovali za vrijeme domovinskog rata i položili svoje živote na oltar domovine .

  • 30.05.2020.

    Ovo je glumatanje pred izbore. Drzava ostaje korumprana, a rupe se krpaju EU novcem dok jednog dana sve ne stane. Dok je i EU bit ce i novaca, vidjet cemo kad ne bude EU vise gdje je ko. Mnogih od nas tu vise biti nece, bit cemo ili mrtvi zbog godina ili u nekoj pravednijoj zemlji. Ostat ce stoka sitnog zuba, u pesimisticnoj varijanti, kojoj ce prodavat bozu i uvjeravat ih kako im je super.

  • cvat 30.05.2020.

    samo plaćkaju obićni narod stid ih bilo ! ja sam iznajmio devastirani objekt od HŠ -a bez prozora ,vrata struje i da ne propada dali za malu cjenu ,kad sam napravio za stanovanje oni popisali slikali i najamnina veća nego u Osijeku za isti objekt (samo da nas oteraju ) jednostavno poništili stari i objavili licitaciju (uzmi ili ostavi ) sad vidim da su se udružili u tu pokvatrnu organizaciju i da nas oteraju i daju uz mito nekom svom ! dabogda trunili u zatvoru do smrti kad pljaćkaju malog čovjeka i ja sam pripremio poklon kašike jer oni jedu sa dvije pa da nebudu gladni i molio bi i druge da im poklone?

Komentiraj...
Vidi sve komentare