Obavijesti

News

Komentari 557

Rimac je ispitana u USKOK-u: Terete je za tri kaznena djela

Rimac je  ispitana u USKOK-u: Terete je za tri kaznena djela
18

U akciji policije i USKOK-a uz predsjednika uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića, uhićena je državna tajnica Ministarstva uprave Josipa Rimac

Predsjednika uprave Hrvatskih šuma, Krunoslava Jakupčića priveli su u petak. Sumnjiče ga za zloporabu ovlasti i trgovanje utjecajem. U akciji policije i USKOK-a uz predsjednika uprave Hrvatskih šuma uhitili su i državnu tajnicu Ministarstva uprave i bivšu kninsku gradonačelnicu Josipu Rimac

POGLEDAJTE VIDEO: Uhićenu Josipu Rimac već su istraživali

Pokretanje videa...

01:23
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21.44

Odvjetnik Josipe Rimac rekao da je kako se njegovu klijenticu tereti za tri kaznena djela.

- Iscrpno je iznijela obranu, nije odgovarala na pitanja, ne iz taktičkih razloga, nego zašto je umorna i htjeli smo ovo što prije završiti. Objasnila je sve i odgovorila na sve što joj se stavlja na teret - rekao je odvjetnik Vinko Gulišija. 

Neslužbeno doznajemo kako će sutra oko 13 sati izaći pred suca istrage. 

 

20.25

Josipa Rimac stigla je na ispitivanje u Uskok. 

Doznajeo kako je Rimac kao naknadu za svoju ulogu u pogodovanju investitoru trebala dobiti mito preko svoje sestre. Naime, njezina sestra je agentica u jednom osiguravajućem društvu u kojemu je investitor trebao uplatiti policu osiguranja za vjetroelektrane.

Ona bi za policu dobila brokersku proviziju u iznosu od 45.000 eura koju je trebala predati Rimac.

19.06

Kako doznajemo, među osumnjičenicima su i Milenko Bašić i Dragan Stipić

18.52

Neslužbeno se doznaje da Jakupčića terete da je na traženje Josipe Rimac povukao negativna mišljenja za izdavanje uporabne dozvole za vjetroelektrane iako Hrvatske šume od investitora nisu naplatile cjelokupno dugovanje.

24sata su već danas objavila da je milijunski spor Hrvatskih šuma i investitora u vjetroelektrane razlog ovih uhićenja. Hrvatske šume nisu htjeli dati pozitivno mišljenje za uporabnu dozvolu dok se ne plati dug za štetu na šumama.

Investitor smatra da ga time ucjenjuju. C.E.M.P je smatrao da ih Šume ucjenjuju i naplatom devet milijuna kuna. Detalje možete pročitati OVDJE.

Navodno je Jakupčić uspio naplatiti veći dio duga, no manji iznos ostao je neplaćen. Jakupčić je u prostorijama Uskoka iznosio obranu gotovo dva sata.

18.25

U Uskok bi uskoro na ispitivanje trebala doći i Josipa Rimac. Njezin odvjetnik Vinko Gulišija kratko je rekao da će se njegova klijentica aktivno braniti. 

 

Komentari 557