To je to što me zanima!

'Uhićenje Sanadera pokazuje da funkcionira pravna država'

Tomislav Karamarko za Dnevni avaz rekao je da je ovo sad možda i najvažnije vrijeme za Hrvatsku od rata. Naglašava da borba protiv korupcije ne prestaje
Vidi originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko smatra da uhićenje Ive Sanadera pokazuje da pravna država funkcionira i da oni zaduženi za provedbu zakona nisu fascinirani političkim funkcijama. U intervjuu za Dnevni avaz rekao je da je ovo sad možda i najvažnije vrijeme za Hrvatsku od Domovinskog rata. Naglašava da ovim slučajem ne staje borba protiv korupcije, koju treba istražiti na svim ostalim razinama. Nije htio govoriti o budućim slučajevima, ali je rekao da je to 'hrvatski skalpel' koji precizno odstranjuje bolesno tkivo u hrvatskom društvu. Dodaje da žele stvoriti atmosferu da počinitelji kaznenih djela ne mogu mirno i sigurno živjeti u Hrvatskoj, već da će za njih odgovarati i snositi sankcije. 

Više pročitajte na Dnevnom avazu

Idi na 24sata

Komentari 55

  • afrikanac 20.12.2010.

    U HR ne funkcionira pravna drzava nego "trojstvo" vlasti naslijedjeno iz doba komunizma. EU je pritisla da se korupcija rijesava a Sanader je nezgodan svjedok i za vladu , sudstvo i policiju. Podmazivao je sva tri spomenuta sektora. Onda scenario: pustiti ga da pobjegne, izdati tjeralicu nakon toga a on se u HR nece pojaviti jos dugo dugo jer mora lezati u Austriji zbog pranja novca. Tko je smislio ovaj scenario??

  • šnjofam gaćice 19.12.2010.

    ja mislim da to samo pokazuje koju MOC u ovoj drzavi imaju kiminalci ko Seks!!! a nikakvo funkcioniranje pravne drzave!

  • mirjana2902 19.12.2010.

    ne pitate se tko je izmislio imunitet?možda šeks!

Komentiraj...
Vidi sve komentare