To je to što me zanima!

Uhitili dvojicu tinejdžera zbog ubojstva novinarke Lyre McKee

Neredi u Londonderryju su izbili nakon racije u naselju Creggan, a novinarka Lyra McKee je stajala uz policijski automobil kad je pogođena iz vatrenog oružja. Od ozljeda je preminula u bolnici
Vidi originalni članak

Policija je uhitila dvojicu mladića starih 18 i 19 godina koje se dovodi u vezu s ubojstvom novinarke Lyre McKee (29) u Sjevernoj Irskoj, javlja BBC. McKee je u četvrtak navečer pogođena u glavu hicima iz vatrenog oružja dok je pratila nerede u naselju Creggan u Londonderryju. Preminula je kasnije u bolnici.

Neredi u Londonderryju su izbili nakon racije u naselju Creggan, a McKee je stajala s ostalim novinarima uz policijski automobil kad je pogođena. Iz policije su rekli kako je maskirani napadač izašao iz zaklona i zapucao prema policajcima i drugim ljudima. 

'IZA TOGA STOJI NOVA IRA' Neredi nakon racije u Sjevernoj Irskoj: Ubili mladu novinarku

Detektiv Jason Murphy koji vodi istragu rekao je kako je ubojstvo novinarke čin bez smisla. Njena partnerica Sara Canning na bdjenju je u petak rekla kako je McKee bila neumorni aktivist za prava LGBT zajednice. Na bdjenju su bili i brojni suprotstavljeni sjevernoirski političari. 

- Lyra je uspjela dovesti Mary Lou McDonald i Arlene Foster u Creggan bez barikada i jakih sigurnosnih mjera - ispričala je njena prijateljica Kathleen Bradley za BBC.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 20.04.2019.

    Eto, oni imaju problema sa sjeverom.

  • iinvidico 20.04.2019.

    Nazalost zelju za eksplozivnom vijescu platila je zivotom...

  • cule123 20.04.2019.

    Molim vas da izvjestavate i dalje o ovom dogadaju da nasi huligani vide koliko je nas MUP blag prema njima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare