To je to što me zanima!

Uhitili imama koji je curici (11) podmetnuo spaljeni Kuran

Imam je prije dva tjedna optužio djevojčicu za paljenje Kurana, a sad se čini da joj je sve podmetnuo. Djevojčica koja je u pritvoru, nakon uhićenja je korak bliže slobodi
Vidi originalni članak

Pakistanska policija uhitila je imama Hafiza Mohameda Halida iz siromašne četvrti glavnoga grada Islamabada. Naime, on je prije dva tjedna optužio djevojčicu, kršćanku Rimshu Masih (11) da je palila stranice Kurana. Policija ga je uhitila zbog sumnji da je podmetnuo lažne dokaze, odnosno da je u njezinu torbu u kojoj je bilo spaljenog papira i pepela stavio otgnute stranice iz Kurana. 

Optužbe protiv djevojčice koja navodno boluje od Downovog sindroma ozbiljne su jer se ova vrsta prijestupa smatra jednim od najgorih u islamskom svijetu. Moguće kazne su tjelesna kazna, doživotni zatvor pa čak i smrtna kazna. Rimsha je u pritvoru od 16. kolovoza, a on joj je 31. kolovoza produžen za još dva tjedna. 

Nakon pritvaranja imama, djevojčica, zbog čijeg su uhićenja brojne kršćanske obitelji u strahu od odmazde napustile domove, korak je bliže slobodi, piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • someral 04.09.2012.

    ma cudna je ta njihova vjera kad im je ubijanje dozvoljeno u ime alaha

  • inter11 03.09.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • tomislav26 03.09.2012.

    "djevočica je još u pritvoru" pa prestrašno... ni ne znamo koliko dobro živimo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare