To je to što me zanima!

Uhitili krijumčare: Kineze su prisiljavali na rad u Hrvatskoj

Zaposleni u pozivnim centrima sudjeluju u prijevari tako što zovu svoje sunarodnjake u domovini te im javljaju kako su navodno neki njihovi članovi obitelji u Europi zapali u probleme...
Vidi originalni članak

U tijeku je velika akcija uhićenja ljudi osumnjičenih da su u Hrvatskoj bili uključeni u lanac trgovine ljudima. Među žrtvama je, kako neslužbeno doznaje Telegram, najmanje 50 Kineza koje se prisiljavalo na rad u call centrima preko kojih se pak realiziraju financijske prijevare.

Osim hrvatske policije u akciju su uključeni i istražitelji iz Slovenije. 

Oni su, kako je objavio Radio Slovenija, u Mariboru i Ljubljani otkrili pozivne centre, dok su u Hrvatskoj, prema za sada dostupnim informacijama, centri bili u okolici Zagreba. U tijeku su pretrage tih prostora.

Koliko se za sada zna, kineski državljani radili su u tim pozivnim centrima, a sami centri dio su pak većeg lanca prijevara koje dolaze s Tajvana, gdje se nalaze središnje telefonske centrale. Zaposleni u pozivnim centrima sudjeluju u prijevari tako što zovu svoje sunarodnjake u domovini te im javljaju kako su navodno neki njihovi znanci ili članovi obitelji u Europi zapali u probleme. 

Slijede novi pozivi u kojima im se predstavljaju kao policajci ili odvjetnici iz Europe i traže uplate određenih novčanih iznosa kako bi se pomoglo onima koji su navodno završili u nevolji.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Vlad 19.01.2018.

    Kad svakodnevno vidimo da se u Hrvatskoj bez rada lako može obogatiti a onaj tko radi jedva spaja kraj sa krajem, onda je sasvim normalno da treba ljude PRISILJAVATI da rade. Jel' tako plenki & ekipa

  • Babaluji x 19.01.2018.

    dobro došli u hrvatistan ;-)))

  • ajetodoo 19.01.2018.

    Toliko o koristi od migranata. Nisam još pročitao da se migrant negdje zaposli u privredi, već samo u prodaji magle.

Komentiraj...
Vidi sve komentare