To je to što me zanima!

Uhitili lihvare koji su premlatili dužnika zbog 40.000 kuna

Zdravko B. (44) i Stipe M. (33) tražili su od D.M. (27) da im vrati 40.000 kuna duga koji se nakupio od 2005. godine kada je D.M. posudio 20.000 kuna od Zdravka
Vidi originalni članak

Policija je uhitila Zdravka B. (44) i Stipu M. (33), lihvare koji su maltretirali muškarca D. M. (27). Naime, još 2005. godine D. M. je u nekoliko navrata posudio ukupno 20.000 kuna od Zdravka B., te su dogovorili kamatu od 10 posto. 

Nakon tri godine vraćanja duga D. M. je prestao davati novac lihvaru. Dogovorili su se za susret u petak na križanju zagrebačke ulice Ivane Brlić Mažuranić i Oranica, kako bi dogovorili vraćanje još 40.000 duga za koje je lihvar tvrdio da D. M. mora isplatiti. Zdravko je za pomoćnika poveo Stipu. 

Posvađali su se sa žrtvom, a potom je mlađi lihvar počeo udarati D. M. i tražiti da im da novac. Potom je Stipe strpao D. M. u kombi i odvezao ga na osamljeno područje u Stenjevcu. Pustio ga je i zaprijetio mu da do subote mora nabaviti novac. Žrtva je sve prijavila policiji zbog straha.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • skorpy 10.01.2011.

    Lihvari su nuzno zlo kad covjek nema od koga posuditi lovu,ali ako je dogovorena kamata onda se treba i ispostovati.nemozes ni u banci uzeti lovu i pravit se grbav.to sto lihvari imaju ogromne kamate to je njihovo pravo a ti majstore nemoj pod tim uvjetima uzeti lovu i bog-zivio.sad se povlacis po novinama jer se nisi drzao svoje strane dogovora.neodobravam lihvarenje ali ko hoce lovu mora biti spreman i da ju vrati.poznajem ljude koji su se.zaduzili pa su aute i kuce davali pod racun zbog nepodmirenih racuna.ko im je kriv.nisu svi kreditno sposobni ali lihvari netjeraju nikog da uzmu lovu od njih

  • MarkoOsjek 09.01.2011.

    klošaru jedan drukerski...znao si posuđivat lovicu i trošit tuđe???

  • zenga 91 09.01.2011.

    E ljudi a da se malo dokopamo kože lihvara,jer čovjek vrati sve i kamatu, a oni bi još jer njihova matematika kaže da su 2+2=6, znači ne ni 5, nego 6.i uvije si im dužan i kada dva puta vratiš.U Osijeku je bilo lihvara koji je vratio kamatu, jer je čovjekiu pao mrak na oči, zakrvario očima i iz zubi pa da vidiš kako se pare vraćaju.Bilo je kao lihvo njemu da će mu sve pobit itd, ali pare je vratio.Čovjek je imao petlju i prijatelje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare