To je to što me zanima!

Uhitili liječnika u Italiji: Davao covid pacijentima neadekvatne lijekove. Dvoje ljudi je umrlo

Dvojica pacijenata u dobi od 51 i 80 godina preminuli su u ožujku 2020. godine, a smatra se da je liječnik svjesno liječio pacijente neadekvatnim lijekovima što je dovelo do njihove smrti
Vidi originalni članak

Policija je u ponedjeljak u Bresci uhitila Carla Moscu, liječnika kojeg sumnjiče da je neadekvatnim lijekovima uzrokovao smrt dvoje pacijenata oboljelih od Covida 19 u bolnici Montichiari, prenosi Corriere della Sera.

Liječnik se trenutno nalazi u kućnom pritvoru, a prema izvješću policije sve se dogodilo u vrijeme prvog vala korona virusa u Italiji. 

Dvojica pacijenata u dobi od 51 i 80 godina preminuli su u ožujku 2020. godine, a smatra se da je liječnik svjesno liječio pacijente neadekvatnim lijekovima što je dovelo do njihove smrti.

Dva mjeseca nakon incidenta, policija je u dogovoru s Uredom europskog javnog tužitelja, pokrenula istražni postupak koji je pomogao u analizi kliničkih podataka velikog broja preminulih pacijenata tijekom prvog vala korona virusa. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Borac protiv Prehlade 26.01.2021.

    Jesu li uhitili i liječnike ovih silnih milijuna koji su dobivali Adekvatne Lijekove pa svejedno umrli?

  • Hamed Kone 25.01.2021.

    Ovaj je jos dobar sto je samo dvoje ubio. Ko zna koliko su krvnici pobili nevinih ljudi, ubacili smrtni pod koronu, a onda navecer na dernek i dezinfekciju alkoholom

  • maya100 25.01.2021.

    U Italiji je puno toga čudnog, liječnik, mislim čak i ravnatelj covid bolnice u Napulju, dr. Pasquale Aiese je dao ostavku revoltiran po njemu neadekvatnim liječenje u prvom valu. Rekao je da se bolesnici nisu liječili ni kortikosteroidima ni antibioticima već odmah kisikom i da je to uzrokovalo velik broj smrti. Također je bio protiv urušavanja primarne zdravstvene skrbi (kao i kod nas) gdje talijani više skoro ne mogu do svojih obiteljskih liječnika, ne javljaju se na telefon, ne puštaju ih u ambulante, ukinute su kućne posjete.

Komentiraj...
Vidi sve komentare