To je to što me zanima!

Uhitili praujnu i praujaka: Jesu li oni ubili malenog Gregoryja?

Ovoga tjedna napravljen je veliki iskorak u istrazi. Misteriozno i mučko ubojstvo malog Gregoryja godinama je kotiralo kao jedno od najrazglašenijih neriješenih ubojstava...
Vidi originalni članak

Ubojstvo koje se dogodilo prije gotovo 33 godine i dalje ostaje nepoznanica za francuske vlasti. Tog 16. listopada 1984., četverogodišnji Gregory Villemin pronađen je mrtav u rijeci Vologne u istočnoj Francuskoj. Dječačić je bio utopljen, zavezanih ruku i nogu.

Pod optužbom za otmicu malog Gregoryja, ovog tjedna su uhićeni njegovi praujna i praujak, Jacqueline (72) i Marcel Jacob (71). Oni su zanijekali da su oteli i ubili dječačića. Kobnog dana nepoznata je osoba nazvala dom Villeminovih i ostavila prijeteću poruku: "Uzeo sam dječaka i bacio ga u rijeku."

Uspaničeni roditelji ustanovili su da je Gregory nestao i počela je masovna potraga na kraju koje je dječak vezanih ruku i nogu, s vunenom kapom preko glave, pronađen utopljen u rijeci Vologne. Dan nakon pronalaska tijeladječakov otac Jean-Marie primio je jezivo pismo. Za zločin je prvo optužen njegov rođak Bernard Laroche, kojeg je optužila njegova šogorica, piše Guardian.

No, ona je kasnije svoj iskaz povukla, a Laroche, koji je nijekao da je on ubojica, je oslobođen. Oca ubijenog Gregoryja to nije zadovoljilo te se pred novinarima javno zavjetovao da će ubiti Larochea što je i učinio upucavši ga 1985. kad je ovaj odlazio na posao.

Zbog tog je zločina Jean-Marie Villemin odležao pet godina u zatvoru. U prosincu 1986. za ubojstvo je optužena dječakova majka Christine Villemin kad je grafološki stručnjak procijenio da je na prijetećim pismima njezin rukopis. No, 1993. je i ona naposljetku oslobođena svih optužbi. Osim bračnog para Jacob, ovog tjedna uhićena je i dječakova teta Ginette Villemin, ali je puštena iz pritvora, dok su dječakovi baka i djed ispitani kao svjedoci.

Tko je ubojica, ostaje nepoznanica. Ovim ubojstvom bavili su se i jedan TV film, 15 knjiga i čak 50 sveučilišnih radova.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • MarijaM 18.06.2017.

    Rip. Bog će im sudit...

  • InUtero 18.06.2017.

    a tko je ubio Loru Palmer?

Komentiraj...
Vidi sve komentare