Obavijesti

News

Komentari 8

Uhitili praujnu i praujaka: Jesu li oni ubili malenog Gregoryja?

Uhitili praujnu i praujaka: Jesu li oni ubili malenog Gregoryja?
1

Ovoga tjedna napravljen je veliki iskorak u istrazi. Misteriozno i mučko ubojstvo malog Gregoryja godinama je kotiralo kao jedno od najrazglašenijih neriješenih ubojstava...

VIDEO

Ubojstvo koje se dogodilo prije gotovo 33 godine i dalje ostaje nepoznanica za francuske vlasti. Tog 16. listopada 1984., četverogodišnji Gregory Villemin pronađen je mrtav u rijeci Vologne u istočnoj Francuskoj. Dječačić je bio utopljen, zavezanih ruku i nogu.

Pod optužbom za otmicu malog Gregoryja, ovog tjedna su uhićeni njegovi praujna i praujak, Jacqueline (72) i Marcel Jacob (71). Oni su zanijekali da su oteli i ubili dječačića. Kobnog dana nepoznata je osoba nazvala dom Villeminovih i ostavila prijeteću poruku: "Uzeo sam dječaka i bacio ga u rijeku."

A bridge crosses over the Vologne river at dusk in Docelles

Uspaničeni roditelji ustanovili su da je Gregory nestao i počela je masovna potraga na kraju koje je dječak vezanih ruku i nogu, s vunenom kapom preko glave, pronađen utopljen u rijeci Vologne. Dan nakon pronalaska tijeladječakov otac Jean-Marie primio je jezivo pismo. Za zločin je prvo optužen njegov rođak Bernard Laroche, kojeg je optužila njegova šogorica, piše Guardian.

No, ona je kasnije svoj iskaz povukla, a Laroche, koji je nijekao da je on ubojica, je oslobođen. Oca ubijenog Gregoryja to nije zadovoljilo te se pred novinarima javno zavjetovao da će ubiti Larochea što je i učinio upucavši ga 1985. kad je ovaj odlazio na posao.

Zbog tog je zločina Jean-Marie Villemin odležao pet godina u zatvoru. U prosincu 1986. za ubojstvo je optužena dječakova majka Christine Villemin kad je grafološki stručnjak procijenio da je na prijetećim pismima njezin rukopis. No, 1993. je i ona naposljetku oslobođena svih optužbi. Osim bračnog para Jacob, ovog tjedna uhićena je i dječakova teta Ginette Villemin, ali je puštena iz pritvora, dok su dječakovi baka i djed ispitani kao svjedoci.

A city sign is seen at the entry to Lepanges-sur-Vologne

Tko je ubojica, ostaje nepoznanica. Ovim ubojstvom bavili su se i jedan TV film, 15 knjiga i čak 50 sveučilišnih radova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.