To je to što me zanima!

Uhitili šefa MMF-a u N. Yorku, pokušao je silovati sobaricu

Dominique Strauss-Kahn se pojavio potpuno gol pred sobaricom (32) nakon što je ušla u njegovu sobu. Nasrnuo je na nju, a uspjela se izvući te pobjeći do recepcije
Vidi originalni članak

Čelnika Međunarodnog Monetarnog Fonda, Dominiquea Straussa-Kahna (62), uhitili su u New Yorku u subotu navečer zbog optužbi za seksualni napad i pokušaj silovanja, prenose američki mediji. Ispitivali su ga u policijskoj postaji o povezanosti s pokušajem silovanja sobarice (32) hotela na Times Squareu. Policajci u civilu su čelnika MMF-a uhitili u zrakoplovu Air Francea samo 10 minuta prije nego je sa zračne luke JFK trebao otići za Pariz.

- Naši detektivi su zamolili službenike u zračnoj luci da zaustave polijetanje zrakoplova, dok su se vozili prema JFK-u. Da su zakasnili samo 10 minuta, čelnik MMF-a bi već bio na putu prema Francuskoj - kazao je Paul Browne, glasnogovornik njujorške policije. 

Prema policijskim izvješću, Strauss-Kahn se pojavio potpuno gol pred sobaricom (32) nakon što je ušla u njegovu sobu oko 13 sati u subotu kako bi je očistila. Žena je kazala kako nije očekivala da će itko biti u sobi nakon što je ušla. Kazala je kako je nasrnuo na nju te je pokušao povući u spavaću sobu, ali se nekako uspjela izvući te je otrčala do recepcije hotela. 

Čelnik MMF-a je do dolaska policije već pobjegao, a u svojoj hotelskoj sobi ostavio je mobitel. Sobaricu je lakše ozlijedio, a liječničku pomoć su joj pružili u bolnici Roosevelt na Manhattanu. Terete ga za seksualno napastovanje, pokušaj silovanja i oduzimanje slobode, a podnijeli su i kaznenu prijavu. Direktor sigurnosti u hotelu u kojem je Strauss-Kahn odsjeo, John Sheehan, kazao je kako svi surađuju s vlastima, piše CNN.

Reći će da 'nije kriv'

Od uhićenja Dominique nije davao službene izjave. Odvjetnik Benjamin Brafman rekao je kako će Strauss-Kahn reći da 'nije kriv' kad ga tijekom dana izvedu pred suca. Prilikom uhićenja nije se opirao policiji, kazao je Paul Browne.

Istraživali ga zbog afere s kolegicom

Šef MMF-a inače se u nedjelju trebao susresti s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu, no kako MMF ne šalje zamjenu, sastanak je otkazan.

Dominique Strauss-Kahn je vodstvo MMF-a preuzeo 2007. godine. Bio je francuski ministar financija te je profesor ekonomije na fakultetu u Parizu. Spominjalo ga se i kao mogućeg kandidata za predsjednika Francuske na izborima sljedeće godine.

Straussa-Kahna su 2008. godine istraživali zbog afere s kolegicom. Kasnije se Dominique osobno ispričao čelništvu MMF-a, kao i svojoj ženi.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • nefer 16.05.2011.

    namješteno..plaćenica ga je oralno uzbudila a posle možda pružala neki otpor ( a možda i nije) i prijavila ga... on je trebao biti ozbiljan politički oponent Sarkoziju na izborima 2012... sada neće biti

  • ggad 16.05.2011.

    ma nemoguće, pa to je pošten čovjek, ljevičar, ljudi je li to moguće??

  • tatamlata 15.05.2011.

    To je biznis. On ju je ozljedio kao sto je policajac ozljedio Ajkića: http://www.index.hr/vijesti/clanak/svjedok-alena-ajkica-nije-pretukao-policajac-nego-njegov-otac-zeljeli-su-izvuci-odstetu/550363.aspx

Komentiraj...
Vidi sve komentare