Obavijesti

News

Komentari 44

Uhitili šefa MMF-a u N. Yorku, pokušao je silovati sobaricu

Uhitili šefa MMF-a u N. Yorku, pokušao je silovati sobaricu
8

Dominique Strauss-Kahn se pojavio potpuno gol pred sobaricom (32) nakon što je ušla u njegovu sobu. Nasrnuo je na nju, a uspjela se izvući te pobjeći do recepcije

VIDEO

Čelnika Međunarodnog Monetarnog Fonda, Dominiquea Straussa-Kahna (62), uhitili su u New Yorku u subotu navečer zbog optužbi za seksualni napad i pokušaj silovanja, prenose američki mediji. Ispitivali su ga u policijskoj postaji o povezanosti s pokušajem silovanja sobarice (32) hotela na Times Squareu. Policajci u civilu su čelnika MMF-a uhitili u zrakoplovu Air Francea samo 10 minuta prije nego je sa zračne luke JFK trebao otići za Pariz.

- Naši detektivi su zamolili službenike u zračnoj luci da zaustave polijetanje zrakoplova, dok su se vozili prema JFK-u. Da su zakasnili samo 10 minuta, čelnik MMF-a bi već bio na putu prema Francuskoj - kazao je Paul Browne, glasnogovornik njujorške policije. 

Prema policijskim izvješću, Strauss-Kahn se pojavio potpuno gol pred sobaricom (32) nakon što je ušla u njegovu sobu oko 13 sati u subotu kako bi je očistila. Žena je kazala kako nije očekivala da će itko biti u sobi nakon što je ušla. Kazala je kako je nasrnuo na nju te je pokušao povući u spavaću sobu, ali se nekako uspjela izvući te je otrčala do recepcije hotela. 

Čelnik MMF-a je do dolaska policije već pobjegao, a u svojoj hotelskoj sobi ostavio je mobitel. Sobaricu je lakše ozlijedio, a liječničku pomoć su joj pružili u bolnici Roosevelt na Manhattanu. Terete ga za seksualno napastovanje, pokušaj silovanja i oduzimanje slobode, a podnijeli su i kaznenu prijavu. Direktor sigurnosti u hotelu u kojem je Strauss-Kahn odsjeo, John Sheehan, kazao je kako svi surađuju s vlastima, piše CNN.

Reći će da 'nije kriv'

Od uhićenja Dominique nije davao službene izjave. Odvjetnik Benjamin Brafman rekao je kako će Strauss-Kahn reći da 'nije kriv' kad ga tijekom dana izvedu pred suca. Prilikom uhićenja nije se opirao policiji, kazao je Paul Browne.

Istraživali ga zbog afere s kolegicom

Šef MMF-a inače se u nedjelju trebao susresti s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu, no kako MMF ne šalje zamjenu, sastanak je otkazan.

Dominique Strauss-Kahn je vodstvo MMF-a preuzeo 2007. godine. Bio je francuski ministar financija te je profesor ekonomije na fakultetu u Parizu. Spominjalo ga se i kao mogućeg kandidata za predsjednika Francuske na izborima sljedeće godine.

Straussa-Kahna su 2008. godine istraživali zbog afere s kolegicom. Kasnije se Dominique osobno ispričao čelništvu MMF-a, kao i svojoj ženi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...