To je to što me zanima!

Uhitili Vukovarca Sinišu Mišića zbog zločina na Kosovu 1999.

Sinišu Mišića zvanog Klempo optužnica tereti da je 14. svibnja 1999. u selu Ćuška ubio 11 Albanaca. Sumnjiče ga i da je na području Peći ubijao civile i silovao
Vidi originalni članak

U Batajnici, kod Beograda, srbijanska policija je prema nalogu Interpola uhitila je Sinišu Mišića, zvanoga Klempo, radi ratnih zločina počinjeni na Kosovu 1999. godine. 

Mišić, koji je rođen u Vinkovcima i bio nastanjen u Vukovaru, bio je pripadnik paravojne postrojbe Šakali iz Peći. Optužnica ga tereti da je 14. svibnja 1999. godine, u selu Ćuška, likvidirao 11 civila albanske nacionalnosti. Tereti se i da je zajedno sa ostalim pripadnicima ove postrojbe u Peći i selima na području pećke općine činio pojedinačna i masovna ubojstva civila, silovanja i druge akte nasilja. 

Otimao je osobnu imovinu poput zlatnog nakita, novca i automobila kojima je poslije trgovao preko granice, uglavnom u Crnoj Gori. Sudjelovao je u paljenju obiteljskih kuća, sa glavnim ciljem da se širi strah među albanskim civilima kako bi ih primorali da napuste mjesta svog prebivališta i presele se u Republiku Albaniju.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • slavic 06.11.2011.

    ma nije on to se svi urotili protiv Srba!Naslađivali se na osudi generala naših a on ni jedan nije bio blizu ubojstava!Do sada na jednoj i drugoj strani samo zapovjedna odgovornost onda di su stvarni počinitelji imenom i prezimenom?

  • zezoran 06.11.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • picuskin 06.11.2011.

    Ajmo Jaco,to je naš Vukovarac,šalji avion po njega,kupi mu odijelo,slikaj se s njim,budi mu kuma djeci,vodaj ga po Zagrebu ko medveda u predizborne svrhe! Šta? Srbin? Onda te ne zanima? Pa zar on nije naš? Nisi li u koaliciji s Pupovcem? Kako ,zar mi ne štitimo naše građane? Kako,samo Hrvate? A ja mislio da to važi za sve nas a ne samo za podobne.

Komentiraj...
Vidi sve komentare