To je to što me zanima!

Uhvatili 11 pijanih vozača, rekorder imao 2,54 promila

I ovog se vikenda provodi akcija pojačanog nadzora vozila i vozača. U prvom su danu na području Policijske uprave zagrebačke zabilježena 82 prometna prekršaja
Vidi originalni članak

Policija i ovaj vikend nastavlja s preventivno represivnom akcijom pojačanog nadzora prometa. Pažnja policije je usmjerena prvenstveno na počinjenje prekršaja koji su prema tvrdnjama policije 'četiri glavne ubojice u prometu'. Riječ je  prekršajima vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenju dopuštene brzine, nekorištenju sigurnosnog pojasa i nepropisnoj uporabi mobitela u vožnji.

U prvom danu ove akcije na području Policijske uprave zagrebačke utvrđena su ukupno 82 prometna prekršaja, od čega su 11 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola. Najveća zabilježena koncentracija alkohola je kod 47-godišnjaka koji je u Velikoj Gorici u Ulici Markuševec turopoljski upravljao automobilom dok je u organizmu imao 2,54 promila alkohola.

Ništa trezniji nije bio ni 60-godišnjak koji je u Dvoričekovoj ulici na zapadu Zagreba vozio auto s 2,28 promila. Vozač star 59 godina je u Jablanovcu 'napuhao' 1,78 promila, a gotovo identičnu koncentraciju alkohola (1,76 promila) je imao i 24-godišnji mladić u Vrbovcu. Iskazale se nisu ni vozačice pa je 25-godišnjakinja u Ivanić Gradu za volanom ulovljena s 1,77 promila.

Najviše prekršaja, njih 46, bili su vezani uz nepropisnu brzinu, jedan je vozač kažnjen zbog mobitela, a desetero vozača i vozačica zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Šest osoba je dovedeno na prekršajni sud. Propisane kazne za nekorištenje pojasa i korištenje mobitela u vožnji su 1000 kuna, a za prekoračenje brzine i vožnju pod utjecajem alkohola može se dobiti kazna do 20.000 kuna ili 60 dana zatvora. 


 
 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • caura 01.08.2020.

    A kako su ih uhvatili,sta su bjezali????

  • 01.08.2020.

    Slabo je to..Pa samo nas sinoc je bilo 15 pijanih i po svemu sudeci svi smo bili rekorderi..Nije se ljepo hvalit sa time,dapace samo neka stiscu jel se gine nenormalno,ali je tako bilo i moro sam komentirat.

  • Pero Djetlic 01.08.2020.

    Pih...to zegorec ima kada 3 dana ne pije

Komentiraj...
Vidi sve komentare