To je to što me zanima!

Hrabri građanin je sustigao pljačkaša pošte i zadržao ga

Razbojnik je u petak oko 19.40 sati uz prijetnju pištoljem opljačkao poštu u Golikovoj ulici u Zagrebu. za njim je krenuo mladić koji se našao u pošti i uspio ga sustići. U hrvanju s pljačkašem je lakše ozlijeđen
Vidi originalni članak

Pljačkaš je u petak oko 19.30 sati u Ulici Dragutina Golika u zagrebačkom Voltinu upao u poslovnicu hrvatske pošte. Dvjema zaposlenicama starim 40 i 46 godina zaprijetio je pištoljem i tražio novac.  U strahu za život predale su mu nekoliko desetaka tisuća kuna. Razbojnik se s novcem dao u bijeg, a za njim je iz pošte istrčao 23-godišnji mladić, koji se u njoj zatekao u vrijeme pljačke. Ne razmišljajući o opasnosti, sustigao je pljačkaša te ga, nakon tjelesnog sukoba, zadržao do dolaska policije. Policija je utvrdila da je poštu opljačkao 30-godišnjak, kojega su priveli u postaju na kriminalističko istraživanje. Hrabri građanin (23) u hrvanju je zadobio lakše ozljede te su mu liječničku pomoć pružili u KBC Sestre milosrdnice.
Zbog kriminalističkog istraživanja iz zagrebačke policije nisu mogli dati nikakve daljnje informacije o pljački ni hrabrom građaninu, tek su mu zahvalili na pomoći. Policija je u petak navečer obavila očevid u pošti te su izuzeli i snimke nadzornih kamera koje snimaju ulaz i unutrašnjost pošte.
Stanari Voltina s kojima smo razgovarali tuže se da je pošta često na meti pljačkaša. Posljednji put opljačkali su je 31. listopada. I tad je razbojnik upao u poštu prije zatvaranja te pobjegao s plijenom. Još ga traže. 
- Nakon pljačke ostave tu zaštitara, koji bude par mjeseci, a onda ga maknu i sve ispočetka. valjda se nalazi na lokaciji atraktivnoj pljačkašima - kaže nam frizerka.
Inače, ulica u kojoj se nalazi pošta nosi ime Dragutina Golika prema heroju koji je 2005. godine goloruk pokušao zaustaviti pljačkaše obližnje Zagrebačke banke. Pri tome je teško ranjen, a preminuo je dvije godine kasnije.
- Nema više takvih heroja kao što je bio Golik. Danas je malo njih spremno riskirati život. pa taj novac je ionako osiguran - komentirali su u lokalnom kafiću. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • JATIMIVIONI 16.12.2017.

    Pa ovu postu su roknuli bar pet puta u ovoj godini

  • najirаm 10_913 16.12.2017.

    Sreća da ga netko od civila nije krenuo loviti pa da se Golikova prozove po njemu kad ga lopov upuca...

Komentiraj...
Vidi sve komentare