To je to što me zanima!

Uhvatili su bolesnu lisicu kraj Zagreba: 'Liječenje će trajati par mjeseci, krzno je jako oštećeno'

Iako su očekivali da je slab zbog zaraze šugom, mladi lisac je htio ugristi. Srčanost je pokazao i kad je primljen u veterinarsku ambulantu Oporavilišta za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba
Vidi originalni članak

Neobična životinja koja je snimljena u lošem stanju na zagrebačkom Žitnjaku napokon je uhvaćena i prevezena u Oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba gdje će joj veterinari pomoći.

Njena fotografija dijelila se društvenim mrežama i mnogi su se pitali radi li se o čaglju, psu ili lisici. Još prošli tjedan ekipa iz Zoološkog postavila je lovke koje su svakodnevno pregledavali, a tek danas su je uspjeli uhvatiti. 

Neobična životinja koja je zabrinula građane je mladi lisac.

- Lovka je bilo jedino sredstvo koje smo mogli koristiti kako bismo ga ulovili i mogli mu pomoći - rekao je Damir Skok, ravnatelj zagrebačkog Zoološkog.

TREBA JOJ POMOĆ Jeziva životinja snimljena je u Zagrebu: Meksikanci bi rekli da je to mitsko biće chupacabra...

Kako kaže, lisac im je odmah pokazao svoj temperament.

To je mlad lisac od devet mjeseci. Mlad i snažan. Iako smo očekivali da je slab zbog zaraze šugom, našeg je kolegu htio ugristi. Srčanost je pokazao i kad je primljen u veterinarsku ambulantu Oporavilišta. Zube je pokazao veterinarima i veterinarskim tehničarima - rekao je Skok te dodao da mu je šuga oštetila velik dio krzna, ali da je lisac zapravo dobrog općeg stanja.

Kad mu je ponuđena hrana, pokazao je i zdrav tek. Odmah je dobio svu potrebnu terapiju te dodatne vitamine i minerale.

- Njegovo liječenje i oporavak trajat će nekoliko mjeseci. To znači da ćemo lisca u prirodu vratiti najvjerojatnije tijekom proljeća. Vjerujemo kako će tada svojim izgledom očarati lisice! - rekao je Skok.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Zgubider 23.01.2024.

    Bravo za veterinare i sve koji u ovome sudjeluju 😊! Ima ljudi/država koji bi ovu životinju istog trena upucali ili eutanazirali.

  • zkat 23.01.2024.

    može li se umjesto lisca izlječiti koje dijete

  • Klokan 23.01.2024.

    Jadnica

Komentiraj...
Vidi sve komentare