To je to što me zanima!

Ukidamo 73 granična prijelaza, evo što će biti s graničnim policajcima: 'Rampe neće biti'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Povremene kontrole su kompenzacijske mjere koje ćemo i mi raditi u unutrašnjosti teritorija. Neće se raditi kako se radi sada, rekao je Milina
Vidi originalni članak

Preuzimamo kontrolu za cijelu EU, za prostor Schengena, na unutarnjim granicama se ukidaju kontrole koje se provode, rekao je za RTL Nikola Milina, glavni ravnatelj policije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kaže da neće biti kontrola kao do sada za Sloveniju i Mađarsku, a ukidaju se 73 granična prijelaza. 

TRAŽE REFORMU Međunarodne organizacije za ljudska prava osudile odluku o ulasku Hrvatske u Schengen

- Povremene kontrole su kompenzacijske mjere koje ćemo i mi raditi u unutrašnjosti teritorija. Neće se raditi kako se radi sada - rekao je. 

Dodaje kako su se dugo pripremali za ovu odluku te što se opreme tiče da su spremni.

POZDRAVIO ODLUKU Dalibor Paus o Schengenu: Najsretnija vijest za Istru, ovo je pun smisao 'Europe bez granica'

- Dugo se pripremamo za ovu odluku, za potpunu primjenu Schengena, već su doneseni zakoni i uredbe, a pripremili smo i za svakog policajca individualno pa će se neki vratiti na vanjsku granicu jer tamo žele, a drugi će raditi na kompenzacijskim mjerama. Što se tiče kućica, rampe neće biti, a uspostavit će se slobodan koridor za nesmetano kretanje - rekao je.

 

Od 1. siječnja smo u Schengenu, ali ne i kada je riječ o zračnom prostoru. Datum za to je 26. ožujka.

'USPIJEVAMO KAD JE NAJTEŽE' Božinović: Ulazak u Schengen rezultat je velikog truda

- Tada će ukinuti granične kontrole na letovima unutar Schengena. To je zato što je potrebna priprema infrastrukture. Znalo se, ali unaprijed su rezervirani slotovi za letove koji idu npr. iz Frankfurta prema Hrvatskoj. Oni su uglavnom na tim extra Schengen terminalima na kojima se obavlja granična kontrola. Sad se sav taj promet mora preseliti na domaće terminale. Ne ovisi to o hrvatskoj infrastrukturi zračnih luka, već o polaznim letovima - rekao je za Dnevnik.hr načelnik Uprave za granicu Zoran Ničeno.

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • branitelj iz 5.b. 09.12.2022.

    Rampe će Plenky donirati koalicijskim partnerima, Kajtazijevima, ako ih prije njegovi ne pokradu, poput onog u Karlovcu!

  • 09.12.2022.

    Hvala ti Bože, napokon. Dosta mi je nameta i homologacija za uvoz/unos auta. Ode ja u Stuttgart po limuzinu, ko da sam je kupio u Splitu :-) Bravo!

  • ceralaz 09.12.2022.

    Ima toliko granice za čuvati gdje nema prijelaza da treba pouno stražara uposliti, sve drugo je mazanje očiju jer svako ide bez graničara kad i kud mu se prohtije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare