To je to što me zanima!

Ukinuli gay brakove zato što u zakonu piše 'muškarac i žena'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Samoupravni teritorij ACT donio je zakon koji nije u skladu s federalnim iz 2004. u kojem piše da je brak zajednica muškarca i žene. Poništit će 27 gay brakova
Vidi originalni članak

Australski visoki sud zabranio je homoseksualcima brak. Parlament ACT-a (samoupravni teritorij unutar Novog Južnog Walesa) u listopadu je odobrio zakon i postavio temelj za istospolne brakove u dijelu Australije. Međutim, australska vlada traži poništenje jer zakon nije u skladu s federalnim zakonima, piše BBC

Prema zakonu, parovi su se mogli oženiti na području ACT-a bez obzira u kojoj australskoj državi žive. Federalni zakon iz 2004. godine definira brak kao zajednicu muškarca i žene. 

U međuvremenu se oženilo 27 parova, a sada će njihovi brakovi postati ništavi. Ivan Hinton, koji se u subotu oženio za dugogodišnjeg partnera Chrisa, očajan je.

- Manje od tjedan dana bili smo u braku, a sada nismo, barem u pravnom smislu. Ali, zavjetovao sam se da ću provesti ostatak života s Chrisom i tako će biti - rekao je. 

U nekim australskim državama dozvoljene su civilne zajednice.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • MI-MA 13.12.2013.

    BALKANCI, što bi rekla naša Vlada i Josipović.

  • muskarac 13.12.2013.

    a u australiji taman sad pocelo lito, di ce sad jadni litovat?

  • vekavac 12.12.2013.

    Zanima me kako će ovo komentirati "jahači duge".Pitam se od kuda i u dalekoj Australiji toliko ustaša i fašiste, stvarno smo veliki narod.

Komentiraj...
Vidi sve komentare