To je to što me zanima!

Ukinuli su više direktnih linija: Bjelovar ostaje bez vlakova?!

Prema željezničkom voznom redu, koji je stupio na snagu u nedjelju, Bjelovaru i Virovitici ukinuto je 12 od 16 direktnih vlakova prema Zagrebu i obrnuto
Vidi originalni članak

Prema željezničkom voznom redu, koji je stupio na snagu u nedjelju, Bjelovaru i Virovitici ukinuto je 12 od 16 direktnih vlakova prema Zagrebu i obrnuto.

To je jedino područje gdje je novim voznim redom došlo do tako drastičnog kresanja direktnih linija.

- Obrazloženje da se to radi zbog ušteda jer su električni vlakovi koje su kupili jeftiniji od dizelskih, čime će se generirati velike uštede, je laž - rekao je Dalibor Petrović, zamjenik predsjednika Sindikata strojovođa. Dodaje da je električni vlak na relaciji Križevci – Zagreb jeftiniji 300 kuna. Kaže da od 38 relacija koje HŽ održava u zemlji, Bjelovar po isplativosti spada u gornju četvrtinu. Glasnogovornica HŽ-a Mihaela Tomurud Sušac, rekla je da je odluka donesena zbog reduciranja vožnji dizel-motornih vlakova na elektrificiranoj dionici Križevci – Zagreb. Navodi kako će se smanjiti troškovi, a povećati raspoloživost dizel-motornih vlakova na prugama koje nisu elektrificirane.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Čavoglavi Hrvat 14.12.2015.

    kresanja direktnih linija?.

  • RENE-ZG 14.12.2015.

    Koliko je ono najavio novaca iz EU početkom godine Hajdaš-Dončić? Što bi sa tim silnim milijunima eura? Vrijeme je cijelu upravu najuriti. I onu "glumicu" iz Infrastrukture koja preuze mjesto predsjednice uprave bez sekunde iskustva i znanja o željeznicama.

  • dahhmal 14.12.2015.

    HŽ ima tridesetak linija pedesetak strojovoda dvjestotinjak konduktera i cetristo DIREKTORA-MENADERA

Komentiraj...
Vidi sve komentare