To je to što me zanima!

Ukrajina i Rusi idu u treću rundu pregovora za vikend: 'Putin želi pregovore samo u Bjelorusiji...'

Treću rundu pregovora potvrdio je Mihail Podoljak, savjetnik šefa kabineta ukrajinskog predsjednika te dodao da bi to trebalo biti za vikend. Isto je rekao i ruski šef Vladimir Putin
Vidi originalni članak

Ukrajina i Rusija bi mogle održati treću rundu pregovora ovog vikenda, rekao je u petak ruski predsjednik Vladimir Putin u telefonskom razgovoru njemačkom kancelaru Olafu Scholzu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Rusi granatiraju Irpin

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Scholz i Putin razgovarali su telefonom oko sat vremena i iznijeli različite stavove o najnovijim zbivanjima na istoku Europe, rekli su iz kabineta njemačkog kancelara.

- Scholz je izrazio duboku zabrinutost zbog ruske vojne akcije i pozvao Putina da odmah prekine sve borbene operacije ta da dozvoli humanitarni pristup spornim područjima. Predsjednik Putin obavijestio je kancelara da se ovog vikenda očekuje treći krug pregovora između Rusije i Ukrajine. Putin i Scholz dogovorili su daljnje razgovore u bliskoj budućnosti - rekao je glasnogovornik njemačkog kancelara Steffen Hebestreit. 

OPTUŽBE Kremlj tvrdi: U Ukrajinu dolazi sve više hrvatskih "plaćenika"

Treću rundu pregovora potvrdio je i Mihail Podoljak, savjetnik šefa kabineta ukrajinskog predsjednika te dodao da bi to trebalo biti za vikend. 

- Pregovori se vode u Bjelorusiji jer ruska strana odbija bilo koju drugu zemlju. Možda će kasnije biti druga država. Turska, Mađarska ili Poljska... jer se Bjelorusija koristi kao odskočna daska za napad na naše gradove - rekao je Podoljak i dodao kako je razmjena zatvorenika jedna od tema između Ukrajine i Rusije. 

- Ukrajina je spremna pregovarati s Rusijom u bilo koje vrijeme - dodao je Podoljak. S druge strane, ruski veleposlanik u Ujedinjenim narodima Genadij Gatilov slaže se da ruski i ukrajinski predstavnici održe pregovore u Turskoj. 

CYBER RAT Ruske vlasti blokirale Facebook i Twitter: 'Oni blokiraju ruske medije, to je diskriminacija'

- Prijedlog Turske da se ministri vanjskih poslova Ukrajine i Rusije sastanu tijekom diplomatskog foruma u Antaliji je dobra ideja - rekao je Gatilov. 

U drugoj rundi mirovnih pregovora između Moskve i Kijeva, održanoj u četvrtak, dvije strane dogovorile su stvaranje humanitarnih koridora za evakuaciju civila te za dostavu hrane i lijekova.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • dlasta 05.03.2022.

    Zelenski iz Poljske šalje punu podršku pregovorima.

  • Joystick 05.03.2022.

    Oni dogovaraju $$$,a vi ginite jer za drugo niste.

  • ninorasic 05.03.2022.

    meni je neshvatljivo zasto se forsira ovo sastavanje uzivo njih 10, to me samo podsjeca na podjelu bogastva i drzavnih imovina kao u nas poslije i tijekom rata, da je to sve zatvoreno za javnost, trebali bi komplet sastanci biti javni i transparetni. kako je ovo dopusteno ja nikad necu shvatiti

Komentiraj...
Vidi sve komentare