Obavijesti

News

Komentari 63

Ukrajina i Rusi idu u treću rundu pregovora za vikend: 'Putin želi pregovore samo u Bjelorusiji...'

Ukrajina i Rusi idu u treću rundu pregovora za vikend: 'Putin želi pregovore samo u Bjelorusiji...'

Treću rundu pregovora potvrdio je Mihail Podoljak, savjetnik šefa kabineta ukrajinskog predsjednika te dodao da bi to trebalo biti za vikend. Isto je rekao i ruski šef Vladimir Putin

Ukrajina i Rusija bi mogle održati treću rundu pregovora ovog vikenda, rekao je u petak ruski predsjednik Vladimir Putin u telefonskom razgovoru njemačkom kancelaru Olafu Scholzu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Rusi granatiraju Irpin

Pokretanje videa ...

Scholz i Putin razgovarali su telefonom oko sat vremena i iznijeli različite stavove o najnovijim zbivanjima na istoku Europe, rekli su iz kabineta njemačkog kancelara.

- Scholz je izrazio duboku zabrinutost zbog ruske vojne akcije i pozvao Putina da odmah prekine sve borbene operacije ta da dozvoli humanitarni pristup spornim područjima. Predsjednik Putin obavijestio je kancelara da se ovog vikenda očekuje treći krug pregovora između Rusije i Ukrajine. Putin i Scholz dogovorili su daljnje razgovore u bliskoj budućnosti - rekao je glasnogovornik njemačkog kancelara Steffen Hebestreit. 

Kremlj tvrdi: U Ukrajinu dolazi sve više hrvatskih "plaćenika"
Kremlj tvrdi: U Ukrajinu dolazi sve više hrvatskih "plaćenika"

Treću rundu pregovora potvrdio je i Mihail Podoljak, savjetnik šefa kabineta ukrajinskog predsjednika te dodao da bi to trebalo biti za vikend. 

- Pregovori se vode u Bjelorusiji jer ruska strana odbija bilo koju drugu zemlju. Možda će kasnije biti druga država. Turska, Mađarska ili Poljska... jer se Bjelorusija koristi kao odskočna daska za napad na naše gradove - rekao je Podoljak i dodao kako je razmjena zatvorenika jedna od tema između Ukrajine i Rusije. 

- Ukrajina je spremna pregovarati s Rusijom u bilo koje vrijeme - dodao je Podoljak. S druge strane, ruski veleposlanik u Ujedinjenim narodima Genadij Gatilov slaže se da ruski i ukrajinski predstavnici održe pregovore u Turskoj. 

Ruske vlasti blokirale Facebook i Twitter: 'Oni blokiraju ruske medije, to je diskriminacija'
Ruske vlasti blokirale Facebook i Twitter: 'Oni blokiraju ruske medije, to je diskriminacija'

- Prijedlog Turske da se ministri vanjskih poslova Ukrajine i Rusije sastanu tijekom diplomatskog foruma u Antaliji je dobra ideja - rekao je Gatilov. 

U drugoj rundi mirovnih pregovora između Moskve i Kijeva, održanoj u četvrtak, dvije strane dogovorile su stvaranje humanitarnih koridora za evakuaciju civila te za dostavu hrane i lijekova.