To je to što me zanima!

'Ukrajina je mjesto zločina, treba odvojiti istinu od laži'

"Ovdje smo jer imamo dobrog razloga misliti da su počinjeni zločini za koje je nadležan Sud. Moramo rastjerati ratnu maglu kako bismo došli do istine rekao je pred novinarima glavni tužitelj
Vidi originalni članak

Ukrajina je postala istinsko "mjesto zločina", ocijenio je u srijedu u Buči, blizu Kijeva, glavni tužitelj Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) dok ruske snage nastavljaju ofenzivu na Mariupolj, na jugoistoku.

"Ovdje smo jer imamo dobrog razloga misliti da su počinjeni zločini za koje je nadležan Sud. Moramo rastjerati ratnu maglu kako bismo došli do istine", rekao je pred novinarima glavni tužitelj ICC-a, Britanac Karim Khan.

VELIKA LISTA Jedni se uzdaju u gerila ratove, drugi u nuklerno oružje: Ovo je 10 država najtežih za osvajanje

Izjavu je dao u Buči, mjestu što je postalo simbol zločina u sukobu, pošto su ondje krajem ožujka, navode ukrajinske vlasti, otkrivene stotine trupala dok Rusija niječe da je počinila bilo kakve zločine.

Ocijenivši da je čitava "Ukrajina mjesto zločina", Khan je dodao da se tim forenzičara Međunarodnog kaznenog suda priprema raditi "kako bismo doista mogli odvojiti istinu od izmišljotine".

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 13

  • antifavakser 14.04.2022.

    Oh kako jem mudar ovaj khan. On iznimno strucni i kompetentno tvrdi da je ukrajina mjesto zlocina a ja bih ga samo podsjetio na jednu cinjenicu koja krije tu tajnu: u ukrajini se eatuje! Znam, ovi je mozda drugu khanu iznenadjujuce, ali u ukrajini se puskara od 2014te naovamo i od tada se u ukrajini zlocini dogadjaju redovito. ;-)

  • josip 66 14.04.2022.

    Dovoljno je samo pogledati slike da zemljom sravnjenih gradova u Ukrajini.

  • MarkoMarkic17 14.04.2022.

    Točno da je Ukrajina mjesto zločina do sada ima oko 10 - 20. tisuća mrtvih, da je i samo 20.puno je, ali i u Iraku i Libiji je bilo 4. milijuna mrtvih od čega skoro 1. milijun djece i to nije bio ratni zločin, to nije svijet osudio - zašto? Zašto su ti ljudi i ta djeca tisuću puta manje vrijedni od ovih Ukrajinaca po mjerilima Amerike i poslušnog zapada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare