To je to što me zanima!

Ukrajina na vrhu dnevnog reda i drugoga dana samita G7

Sukob u Ukrajini nastavit će dominirati dnevnim redom u ponedjeljak, drugoga dana trodnevnog summita G7 u Njemačkoj, a ukrajinski predsjednik Zelenski pridružit će se razgovorima putem video veze
Vidi originalni članak

Čelnici Velike Britanije, Kanade, Francuske, Njemačke, Italije, Japana i Sjedinjenih Država okupili su se u nedjelju u bavarskom ljetovalištu - dvorcu Elmau - s ciljem da zajedno pojačaju pritisak na Rusiju kako bi povukla svoje trupe iz Ukrajine te da ublaže negativne posljedice rata.

Čelnici G7 već su iskoristili samit kao forum za najavu zabrane uvoza ruskog zlata i zajedničke infrastrukturne inicijative za suprotstavljanje kineskom utjecaju u zemljama u razvoju. U tijeku su i razgovori o mogućem ograničavanju cijene nafte.

'MACHO' STIL RUSKOG ČELNIKA Čelnici G7 ismijavali Putina zbog fotografija na kojima jaše konja gol do pasa: 'To je najbolje!'

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen i predsjednik Europskog vijeća Charles Michel također su sudjelovali u raspravama u nedjelju.

Ovogodišnjim skupom G7 predsjeda Njemačka, a kancelar Olaf Scholz u ponedjeljak će ugostiti čelnike demokracija izvan G7 - lidere Argentine, Indije, Indonezije, Senegala i Južne Afrike - kako bi razgovarali o klimatskoj krizi, javnom zdravlju i energetskoj sigurnosti.

Glavni tajnik UN-a, Antonio Guterres, trebao bi se pridružiti skupini putem video veze kako bi potaknuo pitanje prehrambene kkrize nastale kao rezultat ruskog rata u Ukrajini koji traje već više od četiri mjeseca.

ISTRAGA U TIJEKU Uhićenja u Njemačkoj nakon nasilnih demonstracija protiv G7

Sukob sprječava da žito napusti luke u zemlji te poskupljuje hranu diljem svijeta, a stručnjaci i grupe za pomoć upozoravaju na mogućnost gladi u dijelovima Afrike i drugdje.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 27.06.2022.

    Koliko to trkeljanje kosta porezne obveznike,bas me zanima jesu li oni ugasili klima uređaje u znak podrške kad raspravljaju o klimatskim promjenama 😵‍💫

  • livija i ja 27.06.2022.

    Baš lijepo oni se vozaju na naš račun da bi bilo "trla baba lan da joj prođe dan# dok je nama sve skuplje oni iz proračuna troše kao da nema sutra i nama poručuju neka štedimo -sve to mogu obaviti uz današnju  tehnologiju  i bez troškova ali neće jer ne troše svoje već naše.

Komentiraj...
Vidi sve komentare