To je to što me zanima!

Ukrajina optužila Rusiju da su ubili četvero ljudi zabranjenim kazetnim bombama

Kazetno streljivo podrazumijeva rakete i bombe koje eksplodiraju u zraku iznad mete te se raspršuju na mnogo manjih eksplozivnih naprava. Njihova je upotreba zabranjena međunarodnom konvencijom
Vidi originalni članak

Rusija koristi zabranjeno kazetno streljivo u napadima na grad Slovjansk u istočnoj Ukrajini, što je dovelo do smrti najmanje četvero ljudi, prema optužbama ukrajinskih dužnosnika.

U napadima tijekom noći, pogođena su civilne zone bez vojnih objekata, napisao je gradonačelnik Slovjanska Vadim Ljah na Telegramu.

BORBA ZA LISIČANSK Separatisti tvrde da su okružili Lisičansk, Kijev demantira

Kazetno streljivo podrazumijeva rakete i bombe koje eksplodiraju u zraku iznad mete te se raspršuju na mnogo manjih eksplozivnih naprava. Njihova je upotreba zabranjena međunarodnom konvencijom.

Informacije koje stižu iz zona sukoba u Ukrajini teško je ili nemoguće neovisno potvrditi.

Ruski rat protiv Ukrajine traje više od četiri mjeseca, te mu je cilj uspostaviti kontrolu nad istočnim i južnim dijelovima zemlje. Kijev je u subotu kazao da ruske snage nastavljaju s napadima diljem široke bojišnice na istoku Ukrajine.

ODJEKNULE EKSPLOZIJE Pogođena skladišta oružja blizu Mikolajiva, tvrdi ruska vojska

Ruska vojska objavila je u subotu da je pogodila brojne vojne ciljeve u zračnim napadima na ukrajinski teritorij uništivši dva skladišta oružja blizu grada Mikolajiva na jugu zemlje.

Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov rekao je da je na istoku pogođeno skladište oružja u skladištu traktora u blizini Harkiva, drugog po veličini grada u Ukrajini, prenijela je novinska agencija TASS.

Moskva nije komentirala ukrajinske optužbe da je Rusija bacila fosforne bombe na Zmijski otok u Crnom moru kao ni optužbe za gađanje stambenih zgrada kazetnim bombama.

KOMPROMIS Rusija: 'Nadamo se rješenju prijevoza do Kalinjingrada'

Proruski separatisti na istoku Ukrajine, koje podržava Moskva, u subotu su priopćili da su "potpuno" okružili Lisičansk, no Kijev te informacije demantira i tvrdi da još uvijek "kontrolira" grad.

Lisičansk je posljednji veći grad u području Luhanska koji Ukrajinci, kako tvrde, drže pod kontrolom

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • nisam ja ništa2. 02.07.2022.

    Puno je hipnotiziranih.

  • varus 02.07.2022.

    Teror nad civilima je ruska taktika od početka invazije .

  • plava Trnava 02.07.2022.

    Svaki dan ruska vojska raketira neku stambenu zgradu, bolnicu ili skolu

Komentiraj...
Vidi sve komentare