To je to što me zanima!

Ukrajina zabranjuje kolonu od pet auta: Antiprosvjedni zakon

Bez policijske dozvole neće se smjeti postavljati šatore, a niti glasno puštati glazbu. Policija, ako počini zločine protiv prosvjednika, neće se kažnjavati
Vidi originalni članak

U Ukrajini je u srijedu stupio na snagu tzv. antiprosvjedni zakon. Vlasti njime pokušavaju smiriti prosvjede koji u Ukrajini traju već mjesecima. Dio Ukrajinaca, naime, traži da se zemlja okrene prema Europskoj uniji te traže smjenu proruski orijentiranog predsjednika Viktora Janukoviča. Citizen Journal je napravio grafiku novog zakona

U zakon ulazi i zabrana prema kojoj ne smije više od pet automobila voziti u koloni jer se to smatra "grupiranjem". Kazna je oduzimanje vozačke dozvole i vozila na dvije godine. Bez policijske dozvole neće se smjeti postavljati šatore, a niti glasno puštati glazbu. 

Policija, ako počini zločine protiv prosvjednika, neće se kažnjavati. Onaj tko blokira vladine zgrade, može u zatvor na pet godina. Oni koji na mirna okupljanja dolaze maskirani mogu dobiti kaznu do 15 dana zatvora. Ograničava se upotreba interneta.

>>> Grafiku toga što novi zakon sve brani, pogledajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 18

  • nocni_kupac 25.01.2014.

    USAID je sponzor ovih nereda u Ukrajini jer zele svog covjeka za predsjednika Ukrajine a onda tu ulaze Americke baze . Ovde treba vojsku angazirati i ugusiti pobunu makar i silom a glavne aktere ako ne pobjegnu iz zemlje uhapsiti i tesko osuditi. ( sve sto se desaca u Egiptu, Libiji, Siriji, Turskoj, Ukrajini ide preko USAID-a - Americko Izraelske koalicije)

  • MarioCarević 24.01.2014.

    Jbt,ovaj Januković kao da je u Sj.Koreji,može s Kimom ruku pod ruku...

  • Hećim 24.01.2014.

    Kapital čuda radi samo treba pasti na dovoljno trulo tlo, viđeno već negdje jako blizu....

Komentiraj...
Vidi sve komentare