To je to što me zanima!

Ukrajina želi da UN bude inicijator i jamac humanitarnog koridora za civile iz Azovstala

Rusija je ranije u ponedjeljak rekla da će otvoriti humanitarni koridor za civile da napuste veliku čeličanu Azovstal gdje su civili skriveni
Vidi originalni članak

Ukrajina je u ponedjeljak zanijekala da je postigla s Rusijom sporazum o evakuaciji civila iz čeličane u Mariupolju te je rekla da bi Ujedinjeni narodi trebali biti "inicijator i jamac" bilo kojeg takvog sporazuma.

Rusija je ranije u ponedjeljak rekla da će otvoriti humanitarni koridor za civile da napuste veliku čeličanu Azovstal gdje su civili skriveni u podrumima s ukrajinskim borcima i nalaze se pod teškom paljbom.

"Danas, ruska strana je još jednom najavila postojanje koridora za civile da napuste Azovstal. U ovo bi se moglo povjerovati da Rusi nisu uništili humanitarne koridore puno puta ranije", napisala je potpredsjednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk na Telegramu.

NISU OSTALI DUŽNI Uzvratili im: Rusija protjerala 40 njemačkih diplomata

"Važno je razumjeti da se humanitarni koridor otvara sporazumom obiju strana. Koridor koji se najavi unilateralno ne omogućuje sigurnost i stoga nije humanitarni koridor."

Rekla je da je Ukrajina "pozvala glavnog tajnika UN-a Antonija Guterresa da bude inicijator i jamac humanitarnog koridora iz Azovstala za civile."

>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje

Predstavnici Ujedinjenih naroda i Međunarodnog odbora Crvenog križa trebali bi biti prisutni kad god bi se dogovorio bilo kakav humanitarni koridor, rekla je.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • sinisabudimir 25.04.2022.

    Zelenski civile koristi kao zivi štit ! Oni su se mogli puno ranije evakuirat !

  • lukicluka11 25.04.2022.

    I danas je Plenkovićevo obraćanje Hrvatskoj bila glavna tema rat u Ukrajini a ne hrvatska propala ekonomija , kako mu to dobro došlo, i nitko ga i ne pita za propast Hrvatske.

  • livija i ja 25.04.2022.

    Dosta je bilo zahtjeva i ultimatuma zelenskog jer se sve više dokazuje da igra za tuđe interese što kuha neka i pojede.

Komentiraj...
Vidi sve komentare