To je to što me zanima!

Ukrajinci šokirani: Francuzi na kartama Krim pripojili Rusiji

U novom socio-ekonomskom atlasu zemalja svijeta za 2016. godinu francuska izdavačka kuća Larousse u kartama je Krim ucrtala pod Rusiju, a ne Ukrajinu
Vidi originalni članak

Ukrajinsko veleposlanstvo u Parizu šokirano je potezom ugledne izdavačke kuće Larousse koja je objavila socio-ekonomski atlas za 2016. godinu u čijim je kartama Krim pripojen Rusiji. 

Veleposlanstvo je reagiralo i na Twitteru gdje je objavilo i fotografiju atlasa te tražilo da se greška ispravi. Dodali su i hashtag #Krim je Ukrajina, javlja Le Point.

Podsjetimo, Krim je ilegalno pripojen Rusiji nakon referenduma u ožujku prošle godine kada je više od 90 posto stanovnika glasalo za to da Krim pripadne Rusiji. Odmah nakon toga novoformirana Republika Krim potpisala je sporazum o pripajanju Rusiji iako su se Ukrajina i službeni Kijev tome oštro protivili.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Symbian 15.10.2015.

    Sad su šokirani što je i Oxford University Press Atlas napravio isto. http://sputniknews.com/politics/20151014/1028536885/ukraine-crimea-russia-oxford.html

  • Cerberus 14.10.2015.

    Mogu se osamostaliti Kosovo, Katalonija...samo Krim ne može, a jbg. Lijepo je Putin upozoravao kod Kosova na buduće posljedice.

  • abava 14.10.2015.

    Koliko ja znam, francuzi nisu Rusima ništa dali. Rusi su Krim sami uzeli, odnosno vratili u svoje vlasništvo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare