To je to što me zanima!

Ukrajinci prebili šefa državne televizije: 'Ti si ruski plaćenik'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Kijev: Bijesni članovi ultradesne stranke Sloboda istukli su Aleksandra Pantelejmonova u njegovom uredu u Kijevu i prisilili ga da potpiše svoju ostavku
Vidi originalni članak

Članovi ultradesne ukrajinske stranke Sloboda su u srijedu upali u Kijevu u ured  Aleksandra Pantelejmonova, privremenog direktora ukrajinske državne televizije. Počeli su ga tući i na kraju su ga natjerali da potpiše svoju ostavku. 

Desničare je razbjesnilo to što je Pantelejmonov odlučio prenositi svečanost iz Kremlja na kojoj je Vladimir Putin potpisao sporazum o službenom pripajanju Krima Rusiji. Desničari su  Pantelejmonova udarali po glavi, vrijeđali ga i govorili mu da je ruski plaćenik. Sve su to snimili i objavili na YouTubeu. 

Direktor im je odgovorio da on nije Rus nego da je Ukrajinac. Među napadačima je bio i Igor Mirošničenko, član parlamentarnog odbora za slobodu govora. Pantelejmonov kojeg su u doba Janukovičevog režima prozivali za cenzuru i pristrano novinarstvo je nakon napada rekao da nije učinio ništa loše te je pristao na istragu. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Drazen Sulimanec 21.03.2014.

    Građani Ukrajine sigurno nisu očekivali tako što, Željeli su samo promjene na bolje. No Kapitalistička demokracija sa naglaskom na Kapital ipak je još uvijek u srazu sa Socijalnim mirom

  • miladraga 20.03.2014.

    Kako su dobri ovi Ukrajinci, a metode su im za 10, posebno mi se sviđalo kada su onog šefa carine zalijepili selotejpom za stup, mada ni ovo s šefom televizije uopće nije loše!

  • SasaKovac 20.03.2014.

    Ono što mi nikad neće biti jasno, to su umovi "velikih Rvata". Svi zdušno podržavate Ruse u cijepanju Ukrajine. Pa zar vi ne vidite da je to isto kao što je Srbija htjela pripojiti dijelove Hrvatske?! Isto. Još i gore jer su Rusi za vrijeme SSSR-a pobili desetak milijuna Ukrajinaca i naselili Ukrajinu Rusima (Srbi su na prostoru Hrvatske ipak nekoliko stoljeća). I sad su pružili pipke na susjednu zemlju. Meni nije jasno kako vas nije sram podržavati Ruse. Ali onako, ljudski sram. Sad mi je jasnije zašto je Domovinski rat trajao tako dugo, očito je pola vas navijao za Srbiju. A valjda joj onda i pomagao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare