To je to što me zanima!

Ukrajinski ministar obrane: Posebne uniforme za žene u vojsci stavljene na probu

Posebno dizajnirane čizme za žene, kao i pancirni prsluci, doći će u siječnju, rekao je ministar, dodavši da će se vojska pobrinuti i za trudnice
Vidi originalni članak

Žene koje služe u ukrajinskoj vojsci će biti opremljene prikladno dizajniranim uniformama, a neke su već stavljene na probu, objavio je ministar obrane Oleksij Reznikov na Facebooku u ponedjeljak.

Prva serija novih uniformi, uključujući i donje rublje, raspodijeljena je u nekoliko brigada radi probe, kazao je Reznikov. Moguće su izmjene uniformi nakon probnog razdoblja.

KIJEV U MRAKU Teška situacija s električnom energijom u Ukrajini utjecala je na broj prometnih nesreća

Posebno dizajnirane čizme za žene, kao i pancirni prsluci, doći će u siječnju, rekao je ministar, dodavši da će se vojska pobrinuti i za trudnice.

Reznikov je procijenio da je u ukrajinskoj vojsci 41 000 žena, a da dodatnih 19 000 žena radi u oružanim snagama kao civili.

Otprilike 5000 žena, koje služe u nizu oklopnih, pješadijskih i topničkih jedinica, izravno je uključeno u sukobe, napisao je Reznikov.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Karpatska Sič 27.12.2022.

    Moderna vojska brine o svemu od uniforma do oružja. Ruska na vojnike gleda kao topovsko meso zato ih je poginulo već preko 100 000.

  • Jay Pritchett 27.12.2022.

    Što ste se raskmečali? HV isto radi uniforme za trudnice. iz pravilnika Ministarstva Obrane: "(5) Sve vrste odora mogu se prilagoditi, prekrojiti ili izraditi po posebnom razmjerniku prilagođenom za trudnice."

  • ravno1 27.12.2022.

    Stječe se dojam da je Zelenski totalno 'partil', kako bi rekli naši Primorci. Tamo se ne zna tko pije a zna se tko plaća - a cijena je previsoka. Neki potezi se mogu razumjeti ali ovo s trudnicama prelazi sve granice normalnog - ukusnog čak. Od početka tvrdim da se protiv Zelenskoga mora što prije podignuti optužnica jer će on potpuno uprospastiti tu državu. Kao primjer, prije 15-tak dana je Layenica na svojoj mreži objavila "da je do tada, po njenom proračunu, ubijeno preko 100 tisuća ukrajinskih vojnih oficira". Nakon kratkog vremena je pobrisala taj dio objave. A Zelenski priča o 2 tisuće poginulih vojnika. Tu se postavlja i pitanje kakvi su ovi 'naši' mediji? jesu li naši ili njihovi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare