To je to što me zanima!

Ukrajinski parlament: Trebamo najjače sankcije Rusiji

Predsjednik ukrajinske Vrhovne rade Ruslan Stefančuk zatražio je u svom govoru predsjednicima parlamenata EU-a uvođenje novih sankcija Rusiji kako bi se "razbila okosnica kriminalnog ruskog režima"
Vidi originalni članak

Predsjednik ukrajinske Vrhovne rade Ruslan Stefančuk zatražio je u svom govoru predsjednicima parlamenata EU-a uvođenje novih sankcija Rusiji kako bi se "razbila okosnica kriminalnog ruskog režima".

Pogledajte video:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Potrebne su "nove i nove sankcije kako bi se razbila okosnica kriminalnog ruskog režima", kazao je Stefančuk u svom obraćanju putem video veze Konferenciji predsjednika parlamenata država članica EU-a u Brdu kod Kranja.

O STANJU U UKRAJINI, PREGOVORIMA... Pročitajte intervju Zelenskog koji je Rusija zabranila: 'Ma da me samo jedan čovjek posluša'

- Trebamo najjače sankcije Rusiji. Trebamo ratni materijal, ratnu pomoć - dodao je.

Stefančuk je apelirao na olakšanje nacionalnih procedura za slanje pomoći Ukrajini, istaknuvši da "ako ne zaustavimo izvor patnje možemo očekivati samo gore - više žrtava, više ubijenih, više izbjeglica“

STIGAO I ABRAMOVIČ Gotovi istanbulski pregovori. Rusija: Smanjujemo aktivnost!

- Trebamo brz odgovor na sve što se događa. Govorimo o genocidu nad ukrajinskim narodom - poručio je.

Ruska vojska započela je invaziju punih razmjera na Ukrajinu 24. veljače, a Stefančuk je podsjetio da se rat protiv Ukrajine vodi od aneksije Krima 2014.

- Prije 33 dana Rusija i njen kriminalni režim započeli su rat protiv demokracije, protiv slobode govora, protiv svega što nas definira - kazao je Stefančuk.

>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • dudina 31.03.2022.

    Nisu li sankcije Rusiji već sad dovoljno naštetile Europi???

Komentiraj...
Vidi sve komentare