To je to što me zanima!

Ukrali joj slavu: Yang Peiyi je zapravo pjevala svijetu!

Na otvorenju Olimpijskih igara Yang Peiyi nije izašla pred publiku zbog iskrivljenih zubi. Druga djevojčica je pjevala na pozornici i postala slavna
Vidi originalni članak

Yang Peiyi (7), mala Kineskinja s glasom savršenim za otvorenje spektakularnih Olimpijskih igara u Pekingu, izigrala je organizacija jer nije dovoljno lijepa. Zbog svojih iskrivljenih zubi nije se smjela pojaviti u petak na stadionu. U pozadini su pustili snimku njezina glasa, a ljepša je curica istupila pred milijunsku publiku diljem svijeta. Lin Miaoke (9), "oličenje anđela", pojavila se na naslovnici New York Timesa, postala je najpopularnije dijete u Kini samo zato što su je stavili da - zijeva.
- Ponosna sam što sam dobila priliku da uopće pjevam - rekla je prevarena djevojčica. Chen Qigang, koji je bio zadužen za glazbu na otvorenju, otkrio je kako je Kina očajnički željela ostaviti sliku savršenstva i prirediti najbolje Igre u povijesti. Napomenimo kako su na otvorenju pustili već unaprijed snimljene scene vatrometa na nebu, a unajmljuju i volontere koji sjede na stadionima kako bi u potpunosti bili krcati. Za pjevanje na otvorenju uvjeti su bili da dijete bude dovoljno mlado te dakako lijepo i slatko.
- Sve smo učinili u interesu nacije. Dijete pred kamerom mora savršeno izgledati - rekao je Qigang. Upitan zašto je Lin davala intervjue, Chen je rekao da je vrlo lako moguće da djevojčica uopće nije bila svjesna da glas koji se čuje na stadionu nije njen.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • null7 14.08.2008.

    grehota i skandal

  • spirit lamp 13.08.2008.

    New York, sve nacije su okrutne!!! Otvori novine ili uzmi povijesni udzbenik.

  • da reknem 13.08.2008.

    ma koliko god to bilo spektakularno i puno glamura - taj početak olimpijskih igara, to je jadno. jer se na leđima sirotinje u kini gradio ovaj olimpijski kič. a to nije dobro i blagoslova tu nema. sve dok komunisti vladaju tom zemljom i dok su ljudi kao psi na uzici, nema tu normalnoga življenja...

Komentiraj...
Vidi sve komentare