To je to što me zanima!

Ukrao nakit od 3 mil. kuna, uhitili četvoricu pomagača

Policija je uhitila muškarca (27). Uhvatili su i četiri pomagača. Kod njih su našli oko 3,9 kilograma zlata. Najskuplji komad stoji oko 40.000 kuna
Vidi originalni članak

Zagrebačka policija uhitila je Damira M. (27) kojeg sumnjiči za pljačku zlatarnice 'Celje' u Vlaškoj ulici te bi ga tijekom dana trebali privesti istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu. Policajci su uhvatili i četvero ljudi koje sumnjiče da su mu pomagali. Policija je prvo u subotu uhitila mladića (18) u Petruševcu koji je navodno glavni pomagač. Nakon toga su u nedjelju uhvatili 27-godišnjaka i to dok je spavao u stanu bake svoje djevojke (21). Ona je u četvrtom mjesecu trudnoće. Kod nje su našli dio novca od preprodaje te su ju prijavili redovnim putem. Policija je također u Petruševcu uhitila i muškarce stare 20 i 32 godine, braću i mladića (18). Pretragom su kod osumnjičenih našli pištolje, kiruršku masku, rukavice, kapu, 3,9 kilograma ukradenog nakita, 9.700 eura, 21.000 kuna, ključ ulaznih vrata zlatarnice, video kazetu nadzora zlatarnice. Lopovi su prodali više od kile zlata, a najskuplje što su ukrali je komad nakita vrijedan oko 40.000 kuna. Šteta je, kažu u policiji do tri milijuna kuna. Četvero osumnjičenih su policiji poznati od prije.

PRIJETIO ZAPOSLENICI I VEZAO JU
Maskirani muškarac ušao je u radnju u subotu u 9.45 sati, pištoljem zaprijetio zaposlenici zlatarnice, vezao ju te ukrao nakit u vrijednosti od oko milijun kuna. Vrlo brzo je pokupio plijen iz izloga, s polica, a nije zaboravio ni sef. Naredio je zaposlenici da ode u zahod, tamo joj je na leđima trakom vezao ruke, zaključao zlatarnicu i nestao. Zaposlenica, koja nije ozlijeđena u pljački, oslobodila se za par minuta i pozvala policiju. Opisala je pljačkaša kao mlađeg muškarca u dobi od oko 25 godina, visokog oko 170 centimetara i srednje građe. 


POLICIJA: CIJENA ZLATA PORASLA 100 POSTO

Zagrebačka je policija na konferenciji za novinare rekla kako je cijena zlata unazad godinu dana porasla 100 posto te da su kaznena djela na štetu zlatarnica duplo porasla. Zlatarnice po zakonu ne moraju biti zaštićene kao ostale novčarske ustanove.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • šnjofam gaćice 16.08.2010.

    sljam!!!!!!

  • classic 16.08.2010.

    Pokusao je ukrasti ali izjalovio mu se posao.....

  • svi_smo_doma 16.08.2010.

    Dečki se muče bildajući, pa nemaju više energije za pošteni rad - ergo otišli su u pljačku naveliko da imaju od čega živjeti sljedeću godinu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare