To je to što me zanima!

Uljanik ima novu upravu: Neka nam svima sada Bog pomogne

Da bi rješavali plaće radnika moramo se obratiti nadležnim institucijama u državi. Moramo osigurati budućnost Uljanika, a sama isplata plaće je dokaz da sve ovo ima opstojnost, rekla je nova uprava
Vidi originalni članak

U petak je obavljena primopredaja dužnosti nove Uprave Uljanika. Predsjednik Uprave je Emil Bulić, dok bi ostali članovi Milko Mihovilović i Bojan Blagonić.

Predsjednik Nadzornog odbora Samir Hadžić kazao je da se od nove uprave očekuje da krenu u rješavanje problema u kojima su se našli te da otvore komunikaciju s Vladom koja je, poručio je, do sada bila "onakva kakva je".

Emil Bulić kao predsjednik Uprave Uljanik grupe rekao je kako su preuzeli odgovornost u trenutku kada se društvo nalazi u velikim poteškoćama.

- Cilj nam je osigurati kontinuitet poslovanja u gradnji brodova. Zahvaljujemo se i svim vjerovnicima koji su ključni za opstojnost društva - rekao je.

Nova uprava:  Trebamo stvoriti uvjete za isplatu plaće

Bojan Blagonić je dodao kako su prvi koraci osigurati kontinuitet poslovanja Uljanik grupe i suradnju s brodovlasnicima, što je ključno, a zahvaljuju i jedinicama lokalne samouprave na podršci, kao i svim radnicima....

- Za plaće smo preuzeli dužnost prije nekoliko sati. Da bi rješavali plaće radnika moramo se obratiti nadležnim institucijama u državi. Moramo osigurati budućnost Uljanika, a sama isplata plaće je dokaz da sve ovo ima opstojnost. Kada će plaća biti - to je direktno pitanje, a trebamo stvoriti uvjete za isplatu plaće. Prvi korak je razgovor s ministarstvom, kao i prezentacija našeg plana. Od Vlade očekujemo punu podršku, a plan restrukturiranja će se bazirati prvenstveno na brodogradnji sa svim nužnim resursima - rekla je nova uprava.

Sindikati: Treba nam puno pomoći. Neka nam Bog pomogne

Predstavnici sindikata kazali su da su već razgovarali s novom upravom o svim problemima koji muče škver.

- Napravili smo dva koraka, imenovali privremeni nadzorni odbor koji je izabrao novu pravu. A svima nama neka Bog pomogne jer nam treba jako puno pomoći. Vidite i sami da se ne zna kad će biti isplata plaće kao što nemamo nikakva saznanja tko će kao strateški partner ući unutra i treba nam puno sreće - rekli su predstavnici sindikata.

Uljanik i dalje nastavlja sa štrajkom a u ponedjeljak bi trebao i 3. maj štrajkati.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Eva Maras 03.11.2018.

    Ni bog, ni alah, ni buda zajedno ne mogu tu više pomoći. Sve što nije propalo, mora propasti. Mi više ne možemo ni flaširanu vodu prodavati jeftinije od mlijeka.

  • mily 02.11.2018.

    uzdate se u boga, mmm gotovo je:(

  • scythe 02.11.2018.

    Ja sam čuo da su Istarska i Riječka županija najbogatije, najnaprednije i ekonomski najrazvijenije u našoj državi i da te antifašističke županije hrane i financiraju ostatak zemlje ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare