To je to što me zanima!

Uljanik raskinuo ugovor sa singapurskim naručiteljem

Iz Uljanika navode i kako su na predmetnoj gradnji sve aktivnosti već ranije bile obustavljene na zahtjev naručitelja, te fizička proizvodnja broda nije ni započela
Vidi originalni članak

Iz Uljanika su u ponedjeljak izvijestili da su jednostrano raskinuli ugovor o gradnji broda za prijevoz žive stoke za singapurskog naručitelja, tvrtku Wellard Ships, zato što naručitelj ne ispunjava svoje ugovorne obveze. 

"Dana 12. listopada Uljanik je zbog zaštite svojih ugovornih prava i interesa jednostrano raskinuo ugovor o gradnji broda za prijevoz žive stoke. Ugovor je raskinut zbog neispunjenja ugovornih obveza od strane naručitelja - Wellard Ships PTE LTD, s registriranim sjedištem u Singapuru", navodi se u objavi Uljanika. 

Ovim raskidom, kako ističu iz Uljanika, ugovor više nije obvezujući za ugovorne strane.

Iz Uljanika navode i kako su na predmetnoj gradnji sve aktivnosti već ranije bile obustavljene na zahtjev naručitelja, te fizička proizvodnja broda nije ni započela.

Najnovije otkazivanje ugovora zadnje je u nizu za Uljanik grupu. Tako je kanadska brodarska kompanija Algoma Central Corporation u petak na svojim internetskim stranicama objavila da je poduzela korake kako bi otkazala preostala četiri ugovora o novogradnjama s brodogradilištem 3. maj.

Predsjednik Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja i glavni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u tom brodogradilištu Juraj Šoljić, izjavio je u subotu da se Uprava Uljanika nije dovoljno potrudila da se ti ugovori zadrže.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je da će Danko Končar kao strateški partner Uljanika svoju ozbiljnost dokazati kad pokaže spremnost za dokapitalizaciju tvrtke.

Kazao je i da se vode vode ozbiljni razgovori s investitorima iz Kine, Južne Koreje, Njemačke, Nizozemske, Italije, a prošli tjedan održan je i sastanak s investitorima iz Ukrajine. 

Na upit o isplati plaće za rujan u Uljanik grupi, odgovorio je da država ovoga puta neće moći pomoći. 

Podsjetio je i da zbog blokiranih računa postoji opasnost od stečaja nekih tvrtki iz Uljanik grupe, a kao ključni datum istaknuo je 23. listopada kada istječe 60 dana od početka blokade u brodogradilištu 3. maj. Ako Uprava ne pronađe način za deblokiranje računa, a blokada trenutno iznosi oko 35 milijuna kuna, silom zakona morat će se pokrenuti stečaj, napominje Horvat.

Dodaje da nije za opciju stečaja i da će nastojati da se nastavi proces proizvodnje.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • TITO LEGENDA HEROJ 15.10.2018.

    nevjerovatno da jopš ima ljudi koji vjeruju da HDZ to ne čini sa ciljem,da ne vjeruju da ti potomci izdajnika nastavljaju tamo gdje su im preci stali,što se dogodilo hrvatima da su se predali bez borbe....

  • hrvoje1978 15.10.2018.

    Ovo me podsjeća na Tesnu kožu kad idu na večeru sa Singapurćanima....Propade posao sa singapurćanima Pantiću ...

  • Stevo_Horvat 15.10.2018.

    Koga briga. Bitno je samo da se ne raskinu spone sa poreznim obveznicima koji isplaćuju plaće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare