Obavijesti

News

Komentari 9

Uljanik raskinuo ugovor sa singapurskim naručiteljem

Uljanik raskinuo ugovor sa singapurskim naručiteljem
1

Iz Uljanika navode i kako su na predmetnoj gradnji sve aktivnosti već ranije bile obustavljene na zahtjev naručitelja, te fizička proizvodnja broda nije ni započela

VIDEO

Iz Uljanika su u ponedjeljak izvijestili da su jednostrano raskinuli ugovor o gradnji broda za prijevoz žive stoke za singapurskog naručitelja, tvrtku Wellard Ships, zato što naručitelj ne ispunjava svoje ugovorne obveze. 

"Dana 12. listopada Uljanik je zbog zaštite svojih ugovornih prava i interesa jednostrano raskinuo ugovor o gradnji broda za prijevoz žive stoke. Ugovor je raskinut zbog neispunjenja ugovornih obveza od strane naručitelja - Wellard Ships PTE LTD, s registriranim sjedištem u Singapuru", navodi se u objavi Uljanika. 

Ovim raskidom, kako ističu iz Uljanika, ugovor više nije obvezujući za ugovorne strane.

Iz Uljanika navode i kako su na predmetnoj gradnji sve aktivnosti već ranije bile obustavljene na zahtjev naručitelja, te fizička proizvodnja broda nije ni započela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najnovije otkazivanje ugovora zadnje je u nizu za Uljanik grupu. Tako je kanadska brodarska kompanija Algoma Central Corporation u petak na svojim internetskim stranicama objavila da je poduzela korake kako bi otkazala preostala četiri ugovora o novogradnjama s brodogradilištem 3. maj.

Predsjednik Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja i glavni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u tom brodogradilištu Juraj Šoljić, izjavio je u subotu da se Uprava Uljanika nije dovoljno potrudila da se ti ugovori zadrže.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je da će Danko Končar kao strateški partner Uljanika svoju ozbiljnost dokazati kad pokaže spremnost za dokapitalizaciju tvrtke.

Kazao je i da se vode vode ozbiljni razgovori s investitorima iz Kine, Južne Koreje, Njemačke, Nizozemske, Italije, a prošli tjedan održan je i sastanak s investitorima iz Ukrajine. 

Na upit o isplati plaće za rujan u Uljanik grupi, odgovorio je da država ovoga puta neće moći pomoći. 

Podsjetio je i da zbog blokiranih računa postoji opasnost od stečaja nekih tvrtki iz Uljanik grupe, a kao ključni datum istaknuo je 23. listopada kada istječe 60 dana od početka blokade u brodogradilištu 3. maj. Ako Uprava ne pronađe način za deblokiranje računa, a blokada trenutno iznosi oko 35 milijuna kuna, silom zakona morat će se pokrenuti stečaj, napominje Horvat.

Dodaje da nije za opciju stečaja i da će nastojati da se nastavi proces proizvodnje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...