To je to što me zanima!

'Ulovio sam kapitalca, sin mi je donio ribičku sreću'

NEMA STRAHA: Tata Željko i sin Domagoj već su lovili velike ribe, ali grdosiju od 254 centimetra jedva su na Vranskom jezeru izvukli u svoj čamac
Vidi originalni članak

Vrisnuo sam kad se som kapitalac uhvatio, ali ne od straha nego od veselja. A s njim u čamcu mi je bilo skroz ugodno! Znam da su somovi predatori koji love druge ribe, ali ljude ne grizu, priča Domagoj Šumatić (12), koji je s tatom Željkom u utorak u Vranskom jezeru kraj Biograda uhvatio soma dugog 254 centimetra i teškog 104 kilograma.
- Kasno smo išli na vodu jer sam čekao da se sin probudi. I dobro sam napravio. Donio nam je sreću. Sat vremena nakon što smo bacili udice čuli smo udarac. Znao sam da je u pitanju kapitalac, ali ne toliki. Očekivao sam veći otpor, ipak je to grdosija od 104 kile. Voda Vranskog jezera je vruća pa je manje kisika te je stoga bilo lakše. No i uz to, borba je bila žestoka! – rekao nam je Željko Šumatić, ribič iz Zagreba, dan nakon rekordnog ulova.
Domagoj je bio na penti, a ocu je pomogao izvući rep ribetine u čamac. Zajedno love već devet godina, no dosad nisu bili u čamcu od tri i pol metra s nemani dugom 2,54 metra.

NA RIBOLOVU OD SVIBNJA PA SVE DO LISTOPADA
Mi smo ratni invalidi i na Vrani smo od svibnja do listopada. Dubravko Lovrenčić i ja bili smo Tigrovi, a Željko Serdar Grom. Ribolov je odmor i terapija, kaže Boris Telišman (55).

Idi na 24sata

Komentari 8

  • mercator 19.07.2011.

    koji je ovaj željko lopov i muljator.jadna majko

  • Medo-bj 12.08.2010.

    Molim vas nemojte krivolovce provlačit kroz novine !! I šta je najbolje još su face ! Samo pogledajte slike i načine na koje love ! Dobro da sajlu nisu zavezali za neki debeli hrast !! Sa oprostenjem j...š takve ribiče, tzv mesare :S

  • cevi 12.08.2010.

    Koliko ja znam da loviti na vranskom jezeru treba nekakva dozvola što je žalosno za ljude koji nemaju što jesti a kamoli platiti dozvolu. Čovjek koji ima novaca on peca i lovi samo radi gušta, a ne da bi imao što za jesti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare