To je to što me zanima!

Umalo ga odnijela bura: Ribari spasili češkog turista u brodici

Digla se bura koja se jakim udarima i uz "pomoć" snažnih morskih struja "igrala" češkim nautičarem, gostom kampa Starigrad, koji je nekontrolirano plovio kanalom
Vidi originalni članak

Češki gost starigradskog autokampa R.K. (46) u ponedjeljak rano poslijepodne otisnuo se vlastitom brodicom na jedrenje Velebitskim kanalom. Digla se bura koja se jakim udarima i uz "pomoć" snažnih morskih struja "igrala" češkim nautičarem koji je nekontrolirano plovio kanalom

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru iz Rijeke (MRCC) dobila je poziv od djelatnika lučke kapetanije Zadar u 18 sati. Oni su zaprimili poziv pogibelji za plovilo u Velebitskom kanalu preko Županijskog dojavnog centra 112 Zadar. Riječka Središnjica za spašavanje pokrenula je akciju traganja i spašavanja u koordinaciji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Starigrad - Paklenica.

- Djelatnici starigradske Ispostave i zadarske Kapetanije službenim plovilima površinski su pretraživali more u Velebitskom kanalu od Ražanca do Novskoga ždrila. Nedugo nakon početka ove akcije spašavanja dojavili su nam u Središnjicu da su nestalog vidjeli nedaleko Vinjerca gdje su ga prihvatili lokalni ribari. 

Djelatnici starigradske Ispostave i zadarske Kapetanije utvrdili su  da je spašeni češki državljanin, srećom prošao neozlijeđen nakon što se otisnuo ploviti vlastitim plovilom tipa dvotrupni gumenjak sa jedrom, dužine 4,2 metra, a koje se pokazalo neadekvatno za plovidbu pod ekstremnijim vremenskim neprilikama na moru, uz očigledno ne poznavanje naprednijih nautičkih vještina - priopćio je David Radas iz Ministarstva prometa, pomorstva i infrastrukture. 

Spašenog turista su plovilom Lučke kapetanije u 20.45 sati prevezli u Starigrad, a očevid o uzrocima ove pomorske nezgode zajednički su obavili djelatnici Lučke ispostave Starigrad – Paklenica i Lučke kapetanije Zadar.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Ćale 09.06.2015.

    Opet problemi sa česima.Niš čudnoga da se uputil sa gumenjakom u ovakvu avanturu.

  • adwise com hr 09.06.2015.

    Čeh ko Čeh:))) Bila bi vijest da je neko drugi, ali ovako....

  • 779danai4ure 09.06.2015.

    a di se uputija ga gumenjakon od dva ipo centimetra!? u italiju !? krenilo je a bit će i planinara;ubrzo:-)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare