To je to što me zanima!

Umićević: Realno je očekivati da će cijene goriva dalje padati

Peti tjedan zaredom pale su cijene benzina. To je najdulje razdoblje pojeftinjenja te vrste goriva u ovoj godini. Litra eurosupera 95 trenutno se prodaje za oko 9,58 kn
Vidi originalni članak

Peti tjedan zaredom pale su cijene benzina. To je najdulje razdoblje pojeftinjenja te vrste goriva u ovoj godini.

Litra najprodavanijeg eurosupera 95 jeftinija je za šest lipa po litri i prodaje se za oko 9,58 kuna. Tijekom navedenog perioda pada cijena spremnik od 50 litara ove vrste goriva jeftiniji je 40 kuna. Cijena eurodizela ovog tjedna nije se mijenjala, dok je autoplin poskupio za pet lipa i sad iznosi oko 3,56 kuna.

Na svjetskim tržištima barel stoji oko 49 dolara. Pad cijena je posljedica djelomičnog pada cijena derivata na mediteranskom tržištu, ali i slabljenja tečaja dolara u odnosu na kunu.

- Realno je očekivati da će cijene goriva i dalje padati, ali ne značajno jer bi to moglo ugroziti proizvodnju - procjena je naftnog stručnjaka Jasminka Umićevića. 

Idi na 24sata

Komentari 68

  • bajica1009 21.08.2015.

    Veliki mag naftne indusrije još dodaš Šterna i Sanadera i nemaš više ine jer je mađar tu. ne tako davno isti izbacuje podatke kako je rafinerija u B.Brodu prezadužena kako je propala i td a ova od ožujka radi punim kapacitetom tako da ima smrada za oba broda i šire, Prodaju gorivo povoljnije za 2-2,30 kn/l pa i više od naših cijena tako da uz granicu 30 i više km svi toće pa još svi turisti a ovaj stručnjak najavljuje propast stvarno strućan. EU uvodi sankcije a rus kupuje rafinerije i prodaje jeftinije gorivo ali ne koliko ovaj pljačkaš navodi jer je on to isto radio ali su mu propali naftni terminali u S,Brodu i dalmaciji pa su veliki meštri ostali bez zarade ali nema problema oni su i tako izgrađeni tuđm-našim novcem a ne njihovim, ratni profiteri i ništa drugo.

  • šator 19.08.2015.

    barel 40.dolara i da je gorivo 4.kune ,realna je cijena a ne deset pustaju po pet lipa i gorivo pada vec mijesecima po vama ,a stalno je tu na deset kuna..

  • istina888 19.08.2015.

    Realno je da gorivo ne ide gore i da cijene budu spram standarda jedne Hrvatske obitelji .Bogatima je svijedno kolika je cijena goriva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare