To je to što me zanima!

Umiljati prasac Gnjuro nosi na leđima psića i voli ići u dućan

Gnjuro je bio svadbeni poklon paru s Dugog otoka. Kad je narastao više ga nisu smjeli držati kao ljubimca. Spasila ga je novinarka i odvela na Murter. Danas uživa
Vidi originalni članak

Mješancu vijetnamske svinje i vepra ime je Gnjuro. Na Murter ga je dovela s Dugog otoka Petra Mustač Pezo.

- Radili smo reportažu o svinjici koju su mladenci dobili kao svadbeni dar. Kad je narasla, pojavio se problem s komunalnim redarstvom, koje nije priznavalo da se radi o kućnom ljubimcu. Vlasnicima su prijetili da će završiti u kobasicama. Morala sam nešto poduzeti. Otputovala sam u Sali, ukrcala svinju na trajekt i autom do Jezera - prisjeća se Petra.

Voli izaći u društvo ljudi. Ima svoje rute i posjećuje ljude za koje zna da će mu nešto dati, voli otići do kafića, u dućan, prošetati rivom, priča vlasnica Ivana 

Gnjuro živi na Farmi Kukurin s 30 magaraca, sedam konja, tri psa i nekoliko mačaka. Ponaša se kao pravi kućni ljubimac.

- Privikao se na život na farmi, ali voli izaći u društvo ljudi. Nekad ide sam, a nekad ga mi vodimo, ili točnije, on vodi nas. Ima svoje rute i posjećuje ljude za koje zna da će mu nešto dati, voli otići do kafića, u dućan, prošetati rivom - priča vlasnica Ivana Jakopović (34) iz jezerske udruge Farma Kukurin. 

Najbolji Gnjurin prijatelj je engleski lovački terijer Kimbo. U šetnju idu zajedno, a Kimbo često putuje na Gjurinim leđima.

- On je svinja od 70-80 kg, a Kimbo ima samo 9,5 kg. Izvrsno se slaže i s ostalim psima, ali s Kimbom najbolje - kaže Ivana.

Turistima je Gnjuro prava atrakcija, pa se vlasnici nadaju da će dugo živjeti.

- Glumac George Clooney imao je vijetnamsku svinju, koja je živjela 18 godina. Naša je mješanac, pa je teško reći koliki će joj biti životni vijek - rekla je vlasnica Ivana.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • jelica bara 31.01.2014.

    očiti dokaz da među životinjama nema nacionalizma i šovinizma , - divni su , kad bi ljudi mogli malo više sami misliti , a ne da ih drugi doje

  • Stella81 30.01.2014.

    Da je najpametniji na svijetu ja ga ne bih. Ali lijepo da se netko pobrinuo za njega

  • zeljko markesic 30.01.2014.

    I ja imam ljubimca vijetnamskog prasca starog 6 godina i moglo bi se reći da je inteligentniji od barem pola sela.To su i inače jedni od najinteligentnijih i najodanijih ljubimaca, a žive do 25 godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare