Obavijesti

News

Komentari 59

Umiljati prasac Gnjuro nosi na leđima psića i voli ići u dućan

Umiljati prasac Gnjuro nosi na leđima psića i voli ići u dućan
6

Gnjuro je bio svadbeni poklon paru s Dugog otoka. Kad je narastao više ga nisu smjeli držati kao ljubimca. Spasila ga je novinarka i odvela na Murter. Danas uživa

VIDEO

Mješancu vijetnamske svinje i vepra ime je Gnjuro. Na Murter ga je dovela s Dugog otoka Petra Mustač Pezo.

- Radili smo reportažu o svinjici koju su mladenci dobili kao svadbeni dar. Kad je narasla, pojavio se problem s komunalnim redarstvom, koje nije priznavalo da se radi o kućnom ljubimcu. Vlasnicima su prijetili da će završiti u kobasicama. Morala sam nešto poduzeti. Otputovala sam u Sali, ukrcala svinju na trajekt i autom do Jezera - prisjeća se Petra.

Voli izaći u društvo ljudi. Ima svoje rute i posjećuje ljude za koje zna da će mu nešto dati, voli otići do kafića, u dućan, prošetati rivom, priča vlasnica Ivana 

Gnjuro živi na Farmi Kukurin s 30 magaraca, sedam konja, tri psa i nekoliko mačaka. Ponaša se kao pravi kućni ljubimac.

- Privikao se na život na farmi, ali voli izaći u društvo ljudi. Nekad ide sam, a nekad ga mi vodimo, ili točnije, on vodi nas. Ima svoje rute i posjećuje ljude za koje zna da će mu nešto dati, voli otići do kafića, u dućan, prošetati rivom - priča vlasnica Ivana Jakopović (34) iz jezerske udruge Farma Kukurin. 

Najbolji Gnjurin prijatelj je engleski lovački terijer Kimbo. U šetnju idu zajedno, a Kimbo često putuje na Gjurinim leđima.

- On je svinja od 70-80 kg, a Kimbo ima samo 9,5 kg. Izvrsno se slaže i s ostalim psima, ali s Kimbom najbolje - kaže Ivana.

Turistima je Gnjuro prava atrakcija, pa se vlasnici nadaju da će dugo živjeti.

- Glumac George Clooney imao je vijetnamsku svinju, koja je živjela 18 godina. Naša je mješanac, pa je teško reći koliki će joj biti životni vijek - rekla je vlasnica Ivana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.